goirigolzarri bankia apie santander portada
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

"Nosaltres sempre hem tingut una relació amb el Govern excel·lent. Amb Unides Podem no hem de suavitzar res, no tenim cap tipus de crispació". Així de clar s'ha mostrat José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia, sobre la seva relació amb el partit que dirigeix Pablo Iglesias, ara vicepresident de l'Executiu, que ha estat molt bel·ligerant amb la banca durant els últims mesos. "M'imagino que tindrem durant els propers mesos l'oportunitat de coincidir amb els membres de Govern i estarem encantats", ha afegit.

Quant als plans del nou executiu, Goirigolzarri ha dit que al banc esperen que no es pugin els impostos al sector i ha defensat que la banca té "una imposició raonable" ja. De fet, ha explicat que Bankia abona uns 40 milions d'euros per l'impost als dipòsits i assumeix el 40% de l'Impost sobre Actes Jurídics Documentats en la signatura d'hipoteques, obligatori per a la banca des de l'any passat.

A més, Goirigolzarri ha explicat que el Govern no ha d'atorgar la confiança per molt que sigui nou, com no ho va fer quan l'Executiu va passar d'estar liderat pel PP al PSOE a la primavera de 2018. "No he parlat amb el Govern, però no m'ha de ratificar el Govern, sinó el consell d'administració, i no me n'han dit res", ha apuntat.

El president de Bankia ha explicat que l'entitat té amb la ministra d'Afers Econòmics i Empresa, Nadia Calviño, una relació "magnífica" que "des del principi ha estat de respecte absolut al mandat i sense ingerències polítiques". "No veig per què s'ha de modificar", ha afegit. Goirigolzarri ha aprofitat per afirmar que seria una notícia "molt positiva" que Calviño estigués al front de l'Eurogrup.

Noticias relacionadas

contador