ep jose ignacio goirigolzarri 20190320115302
CEDIDA - Archivo
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

José Ignacio Goirigolzarri ho té clar: Bankia no es va a fusionar amb cap altra entitat. El president del banc nacionalitzat ha insistit aquest dimarts durant la presentació de resultats de l'entitat en què Bankia treballa en el seu pla estratègic amb el seu perímetre actual, sense tenir en compte possibles operacions corporatives. No obstant això, ha deixat caure que "una fusió és un matrimoni en el qual hi ha dues parts i han d'arribar a un acord".

D'aquesta manera, Goirigolzarri es refereix als plans del PNB d'exigir a Pedro Sánchez una fusió de Bankia amb BBVA si aquesta última es veu afectada pel cas Villarejo i al compromís del president de Govern de cedir a la seva pretensió, notícies avançades per Bolsamanía. Tots dos partits veuen amb bons ulls aquesta fusió, encara que impliqui una entitat privada, BBVA, a qui no agradaria molt aquesta possibilitat i l'acord de la qual seria necessari.

Bankia també protagonitza enquestes per fusionar-se amb Sabadell, després que es conegués a través de Bolsamanía que les dues entitats van estudiar una operació corporativa, però la van descartar per les caigudes en borsa de les dues. No obstant això, l'entitat amb seu a Alacant no descarta que es pugui produir.

De fet, Goirigolzarri ha reiterat el seu compromís amb el projecte de Bankia. Preguntat concretament sobre si d'aquí a un any es veu presidint una entitat fusionada o en un altre lloc, ha respost a la premsa que es veu presentant els resultats de 2020.

"Depenc que els accionistes i el consell em segueixin atorgant la seva confiança i, si és així, el meu compromís és absolut", ha afegit. Entre aquests accionistes no s'ha referit al Govern i, de fet, ha explicat que l'Executiu no ha de avalar-lo per molt que sigui nou.

Pel que fa a les fusions del sector bancari en general, Goirigolzarri ha explicat que, "en la mesura en què persisteixin els tipus d'interès negatius durant un llarg període de temps, és un incentiu per a la consolidació del sector". Amb tot, rebutja que Bankia hagi de ser protagonista d'aquest procés. "No hi ha ni sota ni a sobre la taula ni al calaix cap operació. L'escenari central és el manteniment del perímetre actual", ha dit.

El president de Bankia ha fet aquestes declaracions durant la presentació dels seus resultats de l'exercici 2019, durant la qual el benefici de l'entitat va caure un 23%, fins als 541 milions d'euros, i es va quedar així per sota de les expectatives de consens recollit per FactSet, que esperava uns guanys de 617 milions. Ho va fer després de realitzar majors provisions pel cost de la venda d'actius productius.

Noticias relacionadas

contador