ep la presidenta del santander ana botin en la junta general de accionistas 2020
EUROPA PRESS

"Santander és poc atractiu pel seu feble balanç a Espanya" i per la seva "ajustada posició de capital". És la valoració que fan els analistes de Bank of America després dels resultats anuals publicats per l'entitat.

  • 4,81€
  • 1,26%

Aquests analistes han reiterat el seu consell d'infraponderar a les carteres les accions de Santander, amb una valoració de 2 euros per acció, molt per sota de l'actual preu de mercat.

En la seva opinió, la pujada dels actius dubtosos (NPL) del 6% a Espanya respecte al trimestre anterior, fins als 611 milions d'euros, és una dada negativa per al balanç de l'entitat, que resta atractiu a la seva valoració.

Com a factors positius, destaca la "trajectòria trimestral positiva" del marge d'interessos, excepte a Polònia i els EUA i amb el Regne Unit i Xile com els principals contribuents al creixement".

La valoració de Bank of America contrasta amb la realitzada per Bankinter, que ha elevat el seu preu objectiu fins a 2,95 euros per acció des de 2,35 euros.

"La clau per a 2021/2022 està en la guidance (Cost del Risc, Capital i Dividends). En aquests tres fronts estimem un canvi a millor gràcies a la recuperació macro, les millores d'eficiència a Europa i l'evolució dels tipus de canvi (Lliura i Emergents)", afegeixen.

A més, destaquen que "l'equip gestor llança una guidance positiva per 2021 (rote Ordinari ~ 9,0%/10% vs 7,4% actual), Eficiència <47% (vs 47% actual) i CoR <128 pb; i manté els objectius a llarg termini (rote ~ 13,0%/15,0% amb ràtio de capital CET1 entre 11,0%/12,0%)".

Noticias relacionadas

contador