astrazeneca

Els títols d'AstraZeneca cotitzen aquest dimecres caigudes després d'anunciar la suspensió de l'assaig del vaccí contra el Covid-19 per reaccions adverses en un voluntari. La companyia ha precisat que es tracta d'una pausa de seguretat "rutinària". En aquests moments, registra un descens del 2% al 'premarket' de Wall Street (va arribar caure un 6%), mentre que al parquet londinenc, on també cotitza, les pèrdues superen per poc l'1%.

"Aquesta és una acció rutinària que ha de fer-se sempre que hi hagi una malaltia potencialment inexplicable en un dels assajos, mentre s'investiga, assegurant que mantenim la integritat d'aquests. En els grans assajos, les malalties es produeixen per casualitat, però han de ser revisades de manera independent per comprovar-ho acuradament", ha explicat la companyia en una declaració a la CNBC.

AstraZeneca ha afegit que està intentant accelerar la revisió per "minimitzar qualsevol impacte potencial en la línia de temps de l'assaig".

"Estem compromesos amb la seguretat dels nostres participants i amb els més alts estàndards de conducta en els nostres assajos", ha afirmat la farmacèutica.

Una persona familiaritzada amb el desenvolupament ha declarat que es va informar els investigadors que la suspensió de l'assaig es va fer per "una abundància de precaucions" després d'una sospita de reacció adversa greu en un participant del Regne Unit, segons STAT News.

No és clar quant de temps durarà la suspensió de l'assaig. AstraZeneca va començar-lo a la fi del mes passat i és una de les tres empreses que actualment es troben a la fase final de les proves d'un possible vaccí. Les altres dues són Pfizer i Moderna, que van començar les seves proves a la fi de juliol.

El Govern dels Estats Units va anunciar el 21 de maig que pagarà a AstraZeneca fins a 1.200 milions de dòlars pel seu vaccí experimental, desenvolupat juntament amb investigadors de la Universitat d'Oxford. Els Estats Units rebran un mínim de 300 milions de dosis del vaccí com a part de la seva inversió.

Noticias relacionadas

contador