ep carlos torres i francisco gonzalez
BBVA

Carlos Arenillas, exvicepresident de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), ha interposat una querella davant l'Audiència Nacional contra BBVA i l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo pel presumpte espionatge al qual va estar sotmès per dos entre 2004 i 2005. Ho ha fet, precisament, la vigília de la celebració de la junta general d'accionistes de BBVA, que es preveu tensa per a Carlos Torres, que haurà de ser ratificat com a conseller.

El presumpte espionatge a Arenillas es va produir en el moment en què Sacyr va intentar fer-se amb el control de BBVA, suposadament amb l'ajuda del Govern, en què en aquells moments es trobava Miguel Sebastián, també objectiu de la investigació de BBVA i Villarejo. Tant Sebastià com Luis del Rivero, llavors president de Sacyr, s'han personat en la causa penal que investiga la relació entre el banc i el comissari jubilat.

La defensa d'Arenillas, que ja havia anunciat la seva intenció de presentar la querella, considera que l'entitat, que va contractar Grup Cenyt, la compamyia de Villarejo, per espiar presumptament a empresaris, autoritats i periodistes, va vulnerar el seu dret a l'honor i la bona imatge, segons publica aquest dijous La Información. A més, creu que tant BBVA com Villarejo podrien haver comès un delicte de revelació de secrets a través de la difusió d'informació de risc per al país.

BBVA celebra demà la seva junta general d'accionistes, durant la qual es preveu que intervinguin titulars d'accions crítics amb el banc per aquesta qüestió. És previsible que sol·licitin la dimissió de Francisco González com a president d'honor de BBVA i de la Fundació BBVA, així com la retirada de la seva retribució variable.

Noticias relacionadas

contador