ciudad bbva sede la vela

BBVA té de marge fins dilluns que ve per lliurar al Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional els informes que tenen en el seu poder sobre els treballs que hauria estat realitzant per al banc el comissari jubilat en presó provisional José Manuel Villarejo, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Les mateixes fonts indiquen que, després de requerir documentació als mitjans de comunicació que van informar sobre l'existència de contractes pels quals Villarejo hauria espiat per al BBVA, el jutge Manuel García Castelló hauria sol·licitat al banc que li remetés tots els informes sobre aquest assumpte posseeixen en el seu poder.

Segons ha avançat Moncloa.com, el jutge hauria donat a l'entitat financera un termini de 72 hores per aportar tota la documentació de què disposi sobre la relació que va mantenir amb Villarejo entre 2005 i 2017, quan Francisco González era president executiu del BBVA.

Es dona la circumstància que la mateixa entitat financera, al seu últim informe anual de govern corporatiu, remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), es refereix a aquest assumpte com una "contractació d'activitats presumptament irregulars que, en confirmar-se , podria tenir un impacte reputacional negatiu per al banc".

L'entitat, que no ha volgut fer cap comentari sobre el possible requeriment, ja va anunciar després de la difusió de les primeres informacions el passat mes de gener que estava duent a terme una investigació interna sobre l'anomenat cas BBVA-Villarejo.

En concret, el bufet Garrigues presta els seus serveis jurídics al banc des que el juny de 2018 va iniciar una valoració externa de la informació i documentació recopilada sobre el cas, ara també recolzat pel despatx d'advocats Uría Menéndez.

Així mateix, el passat mes de gener l'entitat va fer un pas més en els seus treballs d'investigació per determinar quina relació va tenir el banc sota la presidència de Francisco González amb la companyia de detectius de l'empresonat excomissari de Policia José Manuel Villarejo, per al qual va fitxar PwC.

L'auditora treballa en la realització d'un informe forense a la qual ha destinat un equip de més de 40 persones especialitzades i dedicades en exclusivitat a aquest assumpte. Per a això, utilitza una tecnologia molt puntera i els mitjans més avançats, per tal de realitzar una investigació de caràcter objectiva i el més independent possible.

Noticias relacionadas

contador