guerra comercial portada nueva banderas china eeuu
23,54€
  • -0,12€
  • -0,51%

ArcelorMittal ha estat el pitjor valor de l'IBEX 35 aquest dilluns i s'ha deixat un 4,3%. L'acerera torna a desmarcar com el principal termòmetre de la guerra comercial per la seva naturalesa de valor marcadament cíclic. Amb aquest conflicte lluny de resoldre, opta per estendre les seves caigudes. Així, ha tancat als 12,78 euros, a nivells no vistos des de 2016.

D'Arcelor parla Bank of America al seu últim informe. L'entitat nord-americana assegura que l'acereria "està fent el correcte" i inicia la cobertura del valor recomanant 'comprar' i amb un preu objectiu de 25 euros.

L'última vegada que les dues van cedir terreny amb força va ser durant la sessió del passat 9 de juliol. En aquell moment, es va deure al fet que els EUA va anunciar sancions a l'acer de la Xina i Mèxic perquè acusava els dos països d'haver-se beneficiat d'avantatges fiscals.

En aquesta ocasió es tracta dels nous aranzels anunciats per Trump la passada setmana. El president nord-americà imposarà des de l'1 de setembre tarifes addicionals del 10% sobre béns xinesos importats al seu país. "Els nostres representants acaben de tornar de la Xina, on van tenir converses constructives relacionades amb un futur acord comercial" va explicar Trump.

La guerra comercial està lluny del seu final. Alguns experts afirmen que ja ha pres tints de guerra freda i pot ser un conflicte que es prolongui durant anys i fins i tot dècades. Altres asseguren que el full de ruta de Trump passa per estrènyer en aquest enfrontament tarifari amb el gegant asiàtic per obligar Powell a baixar encara més els tipus d'interès.

Trump també va carregar contra la Xina la setmana passada perquè segons ells la segona economia més gran del món després dels EUA els estava estafant. El president nord-americà va assegurar, a més, que l'estratègia del gegant asiàtic és esperar a les eleccions per poder negociar unes millors condicions amb el seu relleu a la Casa Blanca.

Noticias relacionadas

contador