trump firma aranceles
Twitter (@realDonaldTrump)

ArcelorMittal (-4%) i Acerinox (-2%) lideren les caigudes de l'Ibex 35 aquest dimarts. Les dues siderúrgiques tornen a desmarcar-se com el termòmetre de la guerra comercial dins del selectiu espanyol. En aquesta ocasió, els EUA ha anunciat nous impostos sobre alguns productes mexicans i xinesos fabricats amb aquest tipus d'aliatge.

L'anunci arriba dos mesos després que Trump acordés aixecar els aranzels sobre l'acer i l'alumini de Mèxic i el Canadà després del nou tractat signat entre aquests països.

El 'Financial Times' informa que el Departament de Comerç estatunidenc ha trobat que l'acer importat usat per a la construcció s'ha beneficiat de subsidis a la Xina, Mèxic i el Canadà, encara que en aquest últim, eren insignificants, per la qual cosa no es duran a terme represàlies sobre el país nord-americà.

Aquestes sancions arriben després de les queixes presentades al febrer pels productors d'acer dels EUA, en veure aquests avantatges que s'estaven donant en els citats països, amb ajudes fiscals que anaven des del 30% al 177%, segons el Departament de Comerç.. I, enmig d'aquest foc creuat, es troben Arcelor i Acerinox, que viuen precisament de l'acer.

Des del punt de vista tècnic l'analista de 'Bolsamanía', J.M. Rodríguez, destaca que "això de Arcelor no ha estat més que un rebot (en la sessió anterior) després d'un enfonsament previ pròxim al 40% en poc més d'un mes". Per part seva, Acerinox semblava estar donant forma a un doble sòl en les últimes jornades.

Noticias relacionadas

contador