• oAquest dilluns, el mineral de ferro cotitza amb pujades del 6%
  • oLes accions d'Arcelor han multiplicat per quatre el seu valor en 12 mesos
arcelormittal, acero, arcelor

ArcelorMittal continua disparada en borsa (puja un 3%, fins a 8,45 euros), després de les fortíssimes pujades de la setmana passada vistos els seus resultats, en gran part a causa del bon comportament del preu del mineral de ferro en els mercats internacionals.

  • 23,58€
  • -2,00%

El preu d'aquesta primera matèria puja un 6% en el mercat de la Xina, a causa de l'expectativa que la demanda serà sòlida en els propers trimestres, segons informa Reuters. Al seu torn, la pujada del mineral de ferro beneficia el preu de l'acer. Arcelor és considerada l'empresa siderúrgica més gran del món.

Les accions d'Arcelor van ser les més rendibles d'entre les empreses de l'Ibex 35 el 2016, ja que van tancar l'exercici anterior amb una pujada del 132%. Tot i que la pujada en els últims dotze mesos és encara més espectactular: el passat 11 febrer 2016 els seus títols van tancar en 2,03 euros, de manera que han multiplicat per quatre el seu valor en l'últim any.

Arcelor va ser protagonista a l'Ibex divendres passat, ja que va tancar amb una pujada propera al 9% després de presentar els seus resultats del quart trimestre i també els anuals. L'empresa es va mostrar optimista amb l'evolució dels seus negocis el 2017, fet que va alimentar les bones expectatives dels analistes.

Per exemple, els analistes de Carax AlphaValue han elevat el seu consell fins a Afegir des de Reduir, amb un preu objectiu de 9,79 euros. Els experts destaquen "les guies esperançadores per a 2017", que els han portat a elevar amb força les seves estimacions per a 2017 i 2018. Per exemple, la previsió de benefici per acció (BPA) puja un 84% per a l'exercici actual i un 41% per al 2018.

Noticias relacionadas

contador