ep logo de apple
Peter Kneffel/dpa - Archivo

Apple fa història en convertir-se en la primera companyia estatunidenca en arribar als 2 bilions de dòlars de capitalització a Wall Street. Les accions de la tecnològica han superat aquesta barrera, marcant un màxim intradia de 468,61 dòlars. En aquests moments s'ha desinflat, però es manté molt a prop d'aquests nivells, amb un repunt superior a l'1%.

  • 169,30$
  • -0,35%

L'entitat liderada per Tim Cook va arribar per primera vegada al bilió de dòlars el 2 d'agost de 2018; així doncs, ha aconseguit duplicar el seu valor en poc més de dos anys. Només el 2020 ja ha repuntat gairebé un 60%, superant amb escreix la crisi que van viure els mercats a causa de la pandèmia de la Covid-19. Així, també ha aconseguit convertir-se en la companyia cotitzada més valuosa del món, després de superar el 31 de juliol la petroliera Saudita Aramco.

Apple va anunciar un 'split' (desdoblament d'accions) a principis d'agost, a través del qual dividirà cadascuna de les seves accions en quatre. D'aquesta manera, disminuirà el preu de cada títol, fent-los més assequibles per als inversors, però no la capitalització borsària de la companyia. No és la primera vegada que duu a terme un procés com aquest. De fet, serà el cinquè 'split' de la seva història després dels efectuats el 1987, 2000, 2005 i 2014.

Noticias relacionadas

contador