ep archivo   varios smartphones de la marca apple en la tienda de apple en la puerta del sol en
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Apple ha finalitzat la jornada d'aquest dilluns amb caigudes del 2% després de saber-se que el gegant tecnològic té intenció d'alentir la contractació i el creixement de la despesa al proper any en algunes divisions per fer front a la possible recessió, segons han informat persones amb coneixement del assumpte a Bloomberg.

La decisió obeeix a un moviment per ser més curós en temps d'incertesa, encara que no és una política per a tota la companyia, van assenyalar les fonts. Els canvis no afectaran tots els equips, i Apple segueix planejant un agressiu calendari de llançament de productes el 2023 que inclou un auricular de realitat mixta, la seva primera gran categoria nova des del 2015.

Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Snap i altres empreses tecnològiques han pres les seves pròpies mesures a les últimes setmanes per frenar els pressupostos i desaccelerar la contractació. Microsoft, Tesla i Meta han arribat a retallar llocs de treball, cosa que Apple no ha fet històricament.

Apple, amb seu a Cupertino (Califòrnia), assigna anualment una determinada quantitat de diners a cadascuna de les principals divisions per gastar en investigació i desenvolupament, recursos i contractacions. Per al 2023, està donant a determinats equips un pressupost inferior al previst.

Per a alguns grups, l'empresa no augmentarà la plantilla el 2023, mentre que normalment podria contractar entre un 5 i un 10% més de treballadors en un any determinat. També té previst no cobrir les funcions dels treballadors que marxen en alguns grups.

Wall Street va acabar aquest dilluns en negatiu, amb caigudes del 0,7% per al Dow Jones i del 0,8% per a l'S&P i el Nasdaq.

Noticias relacionadas

contador