tim cook apple iphone dolar portada
BOLSAMANIA

Apple ha decidit. El gegant de Silicon Valley fabricarà les pantalles dels seus nous iPhone, previstos per 2019, amb la tecnologia OLED. Un anunci que ha enfonsat al parquet el seu actual fabricant de pantalles, la nipona Japan Display, que ha arribat a caure un 21% al Nikkei.

  • 169,30$
  • -0,35%

Així ho ha informat aquest dimarts el mitjà sud-coreà Electronic Times, confirmant que Apple deixarà d'apostar pel seu actual tecnologia de pantalles (LCD).

La sud-coreana LG, una de les majors fabricants de OLED, reacciona disparant-se un 5%

Les accions de Japan Display, companyia participada per Sony, Toshiba i Hitachi, han tancat amb una caiguda propera al 8%. A més, la fabricant planeja passar-se al negoci de les pantalles OLED a partir de 2019 i a hores d'ara deu estar buscant nous inversors per presentar aquesta nova línia de producció, segons informa Reuters.

"El govern japonès seguirà sent un salvavides per Japan Display, però la companyia s'ha retardat massa a arribar als seus rivals sud-coreans en la tecnologia OLED", afirma Masayuki Otani, analista de Securities Japan.

Per la seva banda, la sudcoreana LG Display ha reaccionat al mercat disparant-se un 5%. "Si Apple fa servir la tecnologia OLED per tots els seus models el proper any, podria permetre a LG endur-se una part del pastís, sempre que Apple vulgui diversificar els seus proveïdors", assevera Lee Won-sik, analista de Shinyoung Securities.

Noticias relacionadas

contador