cb apple sh211

El gegant tecnològic Apple (-4% en la preapertura de Wall Street) ha anunciat aquest dilluns una retallada de previsions ('profit warning') de cara al segon trimestre a conseqüència de l'impacte del brot de coronavirus en la producció dels seus telèfons i en la demanda dels seus productes a la Xina.

  • 169,35$
  • -0,32%

En un comunicat, ha anticipat que no complirà amb les perspectives anunciades el passat 28 de gener de cara al segon trimestre de l'any, que contemplaven ingressos d'entre 63.000 i 67.000 milions de dòlars (entre 58.134 i 61.825 milions d'euros).

Encara que no detalla la retallada de previsions, la companyia amb seu de Cupertino (els Estats Units) ha avançat que els seus comptes es veuran afectades per l'impacte del coronavirus quant a la producció mundial d'iPhone, que es veurà limitada temporalment, com a la demanda dels seus productes a la Xina.

Així, el fabricant ha indicat que, encara que les seves fàbriques d'iPhone estan fora de la província de Hubei, epicentre del virus, i les seves instal·lacions han reobert, la producció s'ha alentit i l'escassetat de subministrament afectarà temporalment els seus ingressos a tot el món.

"La salut i el benestar de cada persona que ajuda al fet que aquests productes siguin possibles és la nostra principal prioritat", ha puntualitzat.

Això s'uneix a la menor demanda dels seus productes a la Xina a conseqüència del coronavirus, que ha comportat al tancament de botigues o establiments associats, així com a la reducció de l'horari d'obertura i la menor afluència de clients.

"Estem reobrint gradualment les nostres botigues minoristes i continuarem fent-ho de la manera més constant i segura possible", ha indicat Apple, que recorda que "la situació està evolucionant".

El gegant tecnològic de la poma ha anticipat que oferirà més informació sobre els seus comptes el mes vinent d'abril i ha assenyalat que és una companyia "forta" i es tracta d'unes circumstàncies conjunturals.

"La nostra primera prioritat, ara i sempre, és la salut i la seguretat dels nostres empleats, socis de la cadena de subministrament, clients i les comunitats en les quals operem", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador