amadeus portada edificio logo azul

Amadeus va perdre 89,2 milions d'euros el primer semestre de l'any, la qual cosa suposa una contracció del benefici ajustat del 113,4% comparat amb un any abans. Els ingressos van retrocedir un 54,7%, fins als 1.281,2 milions.

  • 57,28€
  • 0,07%

La companyia ha dit que ha sofert un "impacte sever" de la Covid-19 en els resultats del primer semestre per la interrupció dels viatges. L'EBITDA va descendir un 83,6%, fins als 194,1 milions.

Per àrees de negoci, en el negoci de distribució, el nombre de reserves realitzades a través d'agències de viatges va caure un 78,6%, fins als 65,9 milions. En el negoci de solucions tecnològiques, el volum de passatgers embarcats es va reduir un 56,2%, fins a un total de 415 milions d'euros.

El flux de caixa lliure va descendir un 139%, fins a -172,4 milions d'euros.

Excloent els efectes de les cancel·lacions i els deutes de dubtós cobrament vinculats a la pandèmia de la Covid-19, així com les comissions de finançament relacionades amb els nous crèdits, el creixement subjacent dels ingressos, el EBITDA i el benefici ajustat va ser del -43,0%, -65,5% i -89,3%, respectivament.

"El segon trimestre de l'any va ser un moment molt difícil a escala mundial per a la indústria del viatge a causa de la pandèmia de Covid-19. Els confinaments a gran escala a les diferents regions van tenir greus repercussions sobre els viatges, la programació de vols, les reserves aèries (que es van veure encara més perjudicades per les cancel·lacions) i el volum de passatgers embarcats. Per consegüent, els ingressos, l'EBITDA i el benefici ajustat es van veure considerablement afectats durant el trimestre", ha dit Luis Maroto, conseller delegat de la companyia.

"Des de finals de maig, hem començat a observar un creixent nombre de vols programats, així com trànsit aeri i reserves. No obstant això, la situació encara és molt incerta", ha afegit.

Maroto ha explicat que, amb la finalitat d'enfortir el negoci i compensar els efectes de la pandèmia, Amadeus ha pres mesures addicionals per incrementar la liquiditat i ara mateix compta amb 4.000 milions disponibles. "A més, estem millorant la nostra operativa i la manera de prestar servei als clients de cara a fomentar la innovació i, cosa que és més important, protegir el nostre negoci. Això inclou efectuar ajustos per impulsar l'eficiència i una evolució organitzativa per garantir que estem sòlidament posicionats per al futur", ha explicat.

Noticias relacionadas

contador