ep almirall
ALMIRALL - Archivo

Almirall ha anunciat una aliança estratègica amb Tyris Therapeutics per abordar malalties minoritàries dermatològiques d'origen genètic utilitzant teràpia gènica no-viral. Segons ha informat l'empresa en un comunicat "les dues empreses pretenen desenvolupar la pròxima generació de teràpies gèniques amb potencial per transformar el paradigma del tractament de les malalties genètiques dermatològiques minoritàries".

  • 8,24€
  • 0,80%

"La tecnologia de teràpia gènica no-viral d'ADN de Tyris té el potencial d'oferir noves vies per al tractament de les malalties d'origen genètic que van més enllà de les actuals teràpies gèniques virals", assenyala la farmacèutica catalana.

Aquesta tecnologia té com a objectiu administrar gens sense limitació de grandària a diferents teixits de forma específica i amb opció de readministració. A diferència de les teràpies gèniques que utilitzen virus, es pretén que sigui aplicable a tots els pacients, ja que "no s'esperen problemes associats a l'existència d'immunitat preexistent al vector ni generació de resposta immune a la malaltia", argumenten. A més, la tecnologia de Tyris tan sols requereix la seqüència d'ADN necessària per al efecte terapèutic sense necessitat d'afegir altres elements addicionals no desitjats.

Damià Tormo, Soci General de Columbus VP i Director Executiu de Tyris ha afirmat "estem encantats d'iniciar aquesta col·laboració i aprofitar l'experiència d'Almirall en dermatologia per accelerar el desenvolupament de solucions de teràpia gènica més eficaços per a molts pacients amb malalties dermatològiques genètiques que actualment no tenen tractament".

Noticias relacionadas

contador