ep almirall
ALMIRALL - Archivo

Almirall deixa pujades del 2,5% aquest dimarts, després d'anunciar que Klisry (tirbanibulina) ha estat aprovat per l'Agència d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) per al tractament tòpic de la queratosi actínica (QA) a la cara o el cuir cabellut. Klisyri (tirbanibulina) es llançarà als EUA durant el primer trimestre de 2021.

  • 8,24€
  • 0,80%

L'FDA ha aprovat el tractament en base de les dades d'un dels majors programes d'assajos clínics de fase III realitzats per al tractament tòpic de la QA aleatoritzats, doble cecs i controlats amb vehicle (KX01-AK-003 i KX01-AK 004) que van avaluar l'eficàcia i la seguretat de la pomada Klisyri (tirbanibulina) a l'1% en adults amb queratosis actínica a la cara o el cuir cabellut.

Klisyri ha demostrat un perfil de seguretat sense cap pacient retirat de l'estudi a causa d'efectes adversos, i amb un tractament convenient de 5 dies, que suposa el tractament tòpic més curt existent per a la queratosi actínica.

Pablo Álvarez, president i manager general d'Almirall US, ha comentat: "L'aprovació de Klisyri marca una altra fita important per a Almirall cap al nostre objectiu de ser una companyia líder en el camp de la dermatologia. Creiem que aquest tractament, amb el seu curs de 5 dies i la seva provada eficàcia i tolerabilitat, esdevenen una important opció terapèutica per als dermatòlegs i els seus pacients. Agraïm el esforços d'Athenex des del descobriment fins al desenvolupament i l'aprovació de Klisyri i esperem llançar aquest innovador producte a principis del 2021".

Els analistes de Bankinter han qualificat l'anunci de "bona notícia, esperàvem que Klisyri s'aprovés el 2021". "La queratosi actínica és el segon diagnòstic més habitual entre els dermatòlegs dels EUA i les vendes començaran després del llançament durant el primer trimestre". Així, han modificat el preu objectiu des de 12,50 euros per acció a 13,10 euros per acció, "la diferència respon al fet que anteriorment assignàvem a Klysri una probabilitat d'èxit del 80%, ara la vam pujar al 100%", han aclarit.

Noticias relacionadas

contador