ep coronavirus- alemania planea levantar la advertencia de viaje a 31 paises europ
Odd Andersen/AFP Pool/dpa

El Govern alemany planeja aixecar l'advertiment de viatjar global per a turistes a partir del 15 de juny per a 31 països europeus, entre ells Espanya, sempre que l'evolució de la pandèmia de coronavirus ho permeti.

A més dels 26 països socis d'Alemanya a la Unió Europea, també s'inclou el Regne Unit, que acaba d'abandonar la UE, així com Noruega, Suïssa, Islàndia i Liechtenstein, països de l'espai Schengen sense fronteres.

Així es desprèn d'un esborrany de projecte sobre qüestions claus titulat "Criteris per permetre el turisme intraeuropeu", al qual ha tingut accés DPA i que possiblement serà aprovat per l'Executiu d'Angela Merkel aquest dimecres.

El ministre alemany d'Exteriors, Heiko Maas, va emetre un advertiment de viatjar mundial el 17 de març, una decisió sense precedents fins avui. Fins a la crisi de la pandèmia del coronavirus, només s'havien emès advertiments de viatge en cas de perill per a la vida i la integritat física, especialment en zones de guerra com Síria o l'Afganistan.

Més de 240.000 turistes alemanys atrapats a l'estranger van ser retornats a Alemanya durant les últimes setmanes en una acció sense precedents, en el marc de la missió de repatriació duta a terme pel Govern alemany.

L'aixecament de l'advertiment de viatge hauria de donar ara el tret de sortida a poder gaudir les vacances d'estiu a d'altres països d'Europa. Segons l'esborrany de projecte, la idea d'aquest aixecament és que "la reactivació del turisme és important tant per als viatgers i la indústria turística alemanya com per a l'estabilitat econòmica dels respectius països de destinació".

L'advertiment de viatge haurà de ser substituïda per l'assessorament individual de viatge, que consisteix a assenyalar els riscos de cada país. El Govern alemany pretén establir una sèrie de criteris comuns per a tota la UE, de manera que es pugui assegurar la millor protecció possible davant un possible contagi dels turistes.

Una de les mesures que proposa és que els altres països europeus adoptin el criteri de 50 noves infeccions per cada 100.000 habitants en un termini de set dies com a límit màxim per admetre viatgers. A Alemanya, la superació d'aquest límit portarà a la reintroducció de mesures restrictives que ja han estat abolides.

Noticias relacionadas

contador