ep aeropuertobarajas turismo turistas viajeros viajes avion aena
EUROPA PRESS

Aena ha perdut el suport de Deutsche Bank. La gestora aeroportuària espanyola ha puja un 0,35% aquest divendres malgrat la retallada de recomanació i preu objectiu atorgat per l'entitat financera alemanya.

  • 175,80€
  • 0,74%

Els analistes de Deutsche Bank han rebaixat la recomanació d'Aena de 'comprar' a 'mantenir' i el preu objectiu dels 190 euros als 170 euros. En aquests moments, la companyia cotitza als 155 euros.

L'entitat financera alemanya assenyala "el canvi de govern a Espanya" com un dels motius

Des de la companyia germana justifiquen la seva decisió "pel canvi de govern a Espanya que significa la revisió dels seus plans de dividend, un creixement del trànsit aeri sòlid però per sota de les nostres expectatives i la venda de 4 milions d'accions duta a terme per TCI & Talos".

Aena va anticipar recentment el seu Pla Estratègic 2018-2021 davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en el qual plantejava repartir un dividend del 80% del seu benefici net individual anual, sense incloure-hi partides extraordinàries, fins a l'any 2020. En un primer moment, el Govern de Sánchez va criticar el Pla del gestor aeroportuari cosa que va provocar que la companyia arribés a cedir fins a un 4% al parquet.

Aena es va veure, a més, obligada a ajornar la presentació del seu Pla després del canvi de Govern. La gestora tenia previst fer-ho dijous, 7 de juny, però va ajornar "fins a nova data", ja que anticipa un possible relleu a la presidència de l'operador, tenint en compte que Legaz va ser triat pel Partit Popular per al càrrec.

El 51% d'Aena està controlat pel Govern a través de la societat pública EnAire, que, al seu torn, està supeditada al Ministeri de Foment. De fet, el president i conseller delegat d'Aena, Jaime García-Legaz, va ser nomenat per l'Executiu de Mariano Rajoy.

Noticias relacionadas

contador