ep aeroportla xarxa daena
AENA - Archivo

Aena (+2%) puja amb força a l'IBEX-35 aquest dijous. La gestora aeroportuària reacciona amb vaivens en la seva cotització a les informacions que es van publicant al voltant del seu dividend. En aquesta ocasió, el diari Cinco Días assegura que Foment preveu blindar el repartiment de dividends de la companyia, després que El Economista informés el passat 8 de juny que el nou Govern de Sánchez revisaria a l'alça del dividend de la companyia.

  • 175,80€
  • 0,74%

El ministre José Luis Ábalos es reunirà aquest dijous amb el president de l'operadora aeroportuària, Jaime García Legaz, que defensarà el Pla Estratègic 2018-2021 de la companyia i, amb això, la seva política de dividends.

La cotització del gestor aeroportuari segueix reaccionant al so de les informacions sobre el seu repartiment de dividends (pay-out)

Aena va anticipar aquest Pla davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en el qual plantejava repartir un dividend del 80% del seu benefici net individual anual, sense incloure-hi partides extraordinàries, fins a l'any 2020.

En un primer moment, el Govern de Sánchez va criticar el Pla del gestor aeroportuari, cosa que va provocar que arribés a cedir fins a un 4% al parquet.

Aena es va veure, a més, obligada a ajornar la presentació del seu Pla després del canvi de Govern La gestora tenia previst fer-ho el 7 de juny, però va ajornar "fins a nova data" anticipant un possible relleu a la presidència de l'operador.

El 51% d'Aena està controlat pel Govern a través de la societat pública EnAire, que al seu torn està supeditada al Ministeri de Foment. De fet, el president i conseller delegat d'Aena, Jaime García-Legaz, va ser nomenat per l'Executiu de Mariano Rajoy.

Els analistes de Banc Sabadell reconeixen que les noves informacions són una "notícia positiva", perquè "creiem que la revisió a la baixa de la remuneració de l'accionista no tindria gaire sentit, sobretot si tenim en compte l'elevat ritme de despalanquejament de la companyia (1.497 M euros el 2017, 19% del deute bruta d'AENA) i el seu baix nivell de deute actual (2,8x DN/EBITDA al tancament de 2017)".

Amb tot, els analistes de l'entitat financera mantenen la seva recomanació de 'vendre' atorgant-li un preu objectiu de 170 euros.

Noticias relacionadas

contador