ep aeroportla xarxa daena
AENA - Archivo

Aena cau amb força aquest divendres (-3%) i es desmarca com un dels pitjors valors de l'IBEX 35. L'operador aeroportuari reacciona així al mercat a les informacions que asseguren la revisió que durà a terme el nou Govern espanyol del seu Pla Estratègic 2018-2021.

  • 175,80€
  • 0,74%

El Govern de Pedro Sánchez revisarà a l'alça el dividend de la companyia i la inversió de 7.252 milions d'euros, segons informa 'El Economista' aquest divendres.

L'Executiu de Sánchez revisarà la inversió en l'operador aeroportuari perquè sigui "realista i viable"

Aena es va veure obligada ajornar la presentació del seu Pla Estratègic després del canvi de Govern que va tenir lloc el passat divendres. La gestora tenia previst fer-ho aquest dijous, 7 de juny, però va ajornar "fins a nova data" anticipant un possible relleu a la presidència de l'operador.

El 51% d'Aena està controlat pel Govern a través de la societat pública Enaire, que, al seu torn, està supeditada al Ministeri de Foment. De fet, el president i conseller delegat d'Aena, Jaime García-Legaz, va ser nomenat per l'Executiu de Mariano Rajoy.

L'arribada de Sánchez a la Moncloa pot provocar fins i tot el cessament de 437 alts càrrecs de l'Estat durant les properes setmanes, entre les quals s'inclouria el mateix García-Legaz. A més, el nou Executiu també ha llançat la incertesa sobre els plans d'inversió en Aena, que el Govern vol revisar per assegurar-se que siguin "realistes i viables", a més de servir una funció social.

Els analistes de Banc Sabadell reconeixen que és una "notícia negativa" en confirmar-se que el Govern planteja una revisió a la baixa del benefici net consolidat, ja que tornar al 50% (enfront del 80% del seu Pla Estratègic). A més, asseveren que "la revisió a la baixa de la remuneració de l'accionista no tindria massa sentit", sobretot "si tenim en compte l'elevat ritme de despalanquejament de la companyia".

Noticias relacionadas

contador