ep el presidente de acs florentino perez
ACS

ACS repunta un 1,4% a la borsa, fins a 18,47 euros, després de guanyar un contracte als Estats Units per construir la nova terminal de l'Aeroport Internacional de Sant Diego, valorat en 1.926 milions d'euros.

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%

"Notícia positiva d'impacte limitat ja que, malgrat la magnitud del projecte, únicament suposa un 2,6% de la cartera d'ACS a tancament del primer semestre", afirmen els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 29,19 euros.

El títols d'ACS es van desplomar en la sessió d'aquest dilluns més d'un 10% després de conèixer-se la demanda judicial que diversos dels seus accionistes han presentat contra Cimic, la filial oceànica d'ACS, pel cessament de les operacions a l'Orient Mitjà, que el mes de gener va reconèixer un forat d'uns 1.100 milions d'euros.

Sobre el nou contracte als EUA, el grup presidit per Florentino Pérez ha aconseguit aquest contracte a través de la joint venture formada per les seves filials Turner i Flatiron, que mantenen al país altres contractes rellevants, com l'ampliació de l'aeroport de Denver per 715 milions d'euros.

En aquest cas, el projecte per a l'Aeroport de Sant Diego, situat a l'Estat de Califòrnia, s'ha adjudicat sota una modalitat denominada 'Progressive Design Build', que permet un pressupost més precís i redueix els riscos de desviacions en el cost.

L'edifici de 11.500 metres quadrats i amb 30 portes d'embarcament reemplaçarà la terminal existent que data de la dècada dels 60, mitjançant la construcció en dues etapes per garantir que el nombre actual de portes d'embarcament estigui disponible durant la construcció.

D'aquesta manera, durant la primera fase es construiran 19 noves portes, amb l'objectiu d'obrir el primer trimestre de 2025, mentre que la següent fase, programada per a principis de 2027, comptarà amb 11 noves portes addicionals.

Una vegada es completi el treball, l'aeroport tindrà un total de 62 portes i la nova terminal oferirà als passatgers més seients a l'àrea de la porta d'embarcament, restaurants i botigues, així com punts de control de seguretat addicionals amb més files.

Altres projectes d'ACS als EUA a través d'aquestes filials són la remodelació de la carretera US-50 a Califòrnia per uns 330 milions d'euros per a Flatiron, així com la reconstrucció de Taxiway per 109 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador