ep el presidente de acs florentino perez
ACS

El títols d'ACS es desplomen a la sessió d'aquest dilluns prop d'un 7% després de conèixer-se la demanda judicial que diversos dels seus accionistes han presentat contra Cimic, la filial oceànica d'ACS, pel cessament de les operacions a Orient Mitjà, que el mes de gener va reconèixer un forat d'uns 1.100 milions d'euros.

ACS

  • 38,66€
  • 1,36%

En concret, segons publica aquest dilluns El Confidencial, diversos accionistes de Cimic haurien presentat una demanda judicial (class action) per presumpta ocultació d'informació en relació a les pèrdues que va provocar la seva sortida del negoci d'Orient Mitjà (1.800 milions de dòlars australians el 2019), al·legant que la companyia no va proporcionar informació veraç sobre els seus negocis a Dubai.

Encara que Cimic nega que la demanda tingui cap fonament, aquesta informació està pesant sobre les accions d'ACS. Es tracta d'una "notícia negativa" per als analistes de Banc Sabadell, que matisen, no obstant això, que el seu impacte és "limitat atès que la notícia ja era coneguda des del mes d'agost i que es tracta únicament de l'inici d'un procés judicial del qual no es pot pressuposar un desenllaç negatiu per a ACS ni l'impacte econòmic que podria tenir".

En qualsevol cas, afegeixen que, des d'un punt de vista de valoració, caldria tenir en compte que la participació neta d'ACS a Cimic és del 39%.

Noticias relacionadas

contador