ep archivo   el presidente de acs florentino perez 20210629113804
ACS - Archivo

El consorci d'ACS i OHLA als Estats Units (MTS) s'ha adjudicat un contracte per finalitzar les obres de construcció del tren lleuger Purple Line a Maryland. Aquest és un projecte conjunt de 2.250 milions de dòlars (2.000 milions d'euros).

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%
  • 0,33€
  • 4,32%

El projecte inicial va ser adjudicat el 2017 a la companyia texana Fluor, per uns 2.250 milions de dòlars, però diverses disputes legals sobre certs sobrecostos i retards a la construcció van paralitzar les obres l'any passat.

El relleu entre l'anterior constructor i les noves companyies encarregades del projecte es demorarà poc més d'un any, ja que s'espera que el febrer del 2022 es tanqui el nou finançament, mentre que la conclusió de les obres s'allargaria 18 mesos més.

En un primer moment, Halmar va estar present a la pugna per guanyar el projecte, i l'equip format per les també locals Tutor Perini i Lunda. Finalment, Dragados i OHL USA, filials d'ACS i OHLA, s'hi han imposat. Els treballs consisteixen en un traçat de 26,1 quilòmetres de via i 21 estacions entre Bethesda i New Carrollton, ambdues localitats properes a la ciutat de Washington.

La societat promotora, Purple Line Transit Partners (PLTP), sorgeix d'un acord de col·laboració publicoprivada per dissenyar, construir, finançar i operar aquesta infraestructura ferroviària, els soci majoritaris de la qual són Meridiam i Star America (Tikehau Capital).

Noticias relacionadas

contador