ep el presidente de acs florentino perez
ACS

ACS baixa amb força mentre la posició baixista del fons especulatiu Marshall Wace pressiona el valor. Segons les dades publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Marshall Wace controla una posició baixista sobre el 0,89% del capital d'ACS.

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%

A més, aquest dimarts es va publicar que BlackRock, accionista rellevant del grup presidit per Florentino Pérez amb una participació del 5%, havia elevat el préstec d'accions a inversors baixistes fins al 0,66% del capital des del 0,28%. La notícia ha alimentat la pressió venedora sobre el valor, que baixa un 4%, fins als 24,87 euros.

Els títols del grup constructor cotitzen en mínims anuals, després de marcar un màxim als 29 euros a mitjans de gener. Encara que si ens remuntem a finals d'octubre, les seves accions cotitzaven a nivells de 20 euros. No obstant això, per anàlisi tècnica, el seu aspecte és interessant.

"Mentre no tinguem un tancament setmanal per sota del suport dels 24,49 euros (mínims de desembre) entenem que es donen les condicions per mantenir les posicions alcistes en la constructora, amb objectiu de curt termini en la resistència dels 29 euros i, per sobre, fins i tot els màxims històrics (a mitjà termini), als 35,73 euros", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

A nivell fonamental, ACS ha estat notícia aquesta setmana per diverses raons. D'una banda, CIMIC, la seva filial australiana, va obtenir el 2020 un benefici net de 396 milions d'euros, davant les pèrdues de 630 milions d'euros registrades un any enrere, gràcies als 850 milions d'euros que va ingressar en concepte de plusvàlues per la venda del 50% de la minera Thiess l'últim dia de l'any.

A més, la companyia es troba en ple procés de negociació amb Vinci per a la venda de la seva filial Divisió Industrial Cobra per uns 5.200 milions d'euros, notícia publicada l'octubre que va provocar una pujada del 25% en una sola jornada. Segons s'ha publicat, hi ha algunes diferències en la valoració del negoci, sobretot pel que fa a l'activitat de les energies renovables.

Precisament, ACS, a través de Cobra Instal·lacions i Serveis, i en aliança d'empreses amb l'escocesa Flotation Energy, s'ha adjudicat una capacitat de 480 megawatts (MW) al Regne Unit per al desenvolupament i la instal·lació d'un parc d'aerogeneradors al mar.

Noticias relacionadas

contador