ep planta de acerinox
ACERINOX - Archivo
9,96€
  • -0,03€
  • -0,30%

Acerinox ha aconseguit un acord amb Lindsay Goldberg Vogel GmbH i Falcon Metals BV, per a l'adquisició de VDM Metals Holding GmbH (VDM Metals), empresa amb seu a Alemanya i líder mundial en la producció d'aliatges especials. L'acord de compra ha conclòs en b segons ha comunicat aquest divendres la companyia.

Amb aquesta operació, Acerinox es diversifica cap a sectors d'un major valor afegit, amb el qual VDM Metals representa "una gran oportunitat" per créixer en nous mercats i sectors de futur com l'aeroespacial, indústria química, indústria mèdica, hidrocarburs i energies renovables, tractament d'aigües i control d'emissions, explica la companyia.

En concret, Acerinox pagarà 310 milions d'euros i assumirà deute per import de 57 milions d'euros i plans de pensions i altres obligacions per import de 165 milions d'euros. Per a això, utilitzarà les seves línies de finançament disponibles per a aquesta adquisició. Després de la finalització de l'operació, el grup "centrarà els seus esforços en la integració de totes dues companyies per optimitzar el valor de les sinergies". La companyia calcula que la incorporació de VDM Metals incrementarà les vendes netes i l'EBITDA en una xifra superior al 20%.

Per al conseller delegat d'Acerinox, Bernardo Velázquez, aquest fet suposa estar "molt il·lusionats amb aquesta inversió estratègica en la companyia líder en aliatges especials, un equip directiu experimentat, excel·lent reputació, alta capacitat en I+D i una àmplia base de clients de gran prestigi. VDM Metals representa la perfecta plataforma de creixement per a Acerinox, amb marges sòlids i productes i serveis complementaris", afirma.

Per part seva, el seu homòleg en VDM Metals, Niclas Müller, assegura que estan "encantats de formar part del Grup Acerinox, que representa per a nosaltres una oportunitat de creixement i enfortiment dels nostres negocis. Estem plenament alineats amb l'estratègia a llarg termini d'Acerinox i el seu pla d'inversions".

El tancament de l'operació està subjecte a l'aprovació de les autoritats de la competència europees i nord-americanes, entre altres, i s'espera que conclogui durant el final del primer trimestre de 2020. Al mateix temps, la compra serà presentada als empleats de totes dues companyies durant les pròximes setmanes i, fins al tancament de l'operació, Acerinox i VDM Metals continuaran operant com a companyies independents.

Noticias relacionadas

contador