acerinox
10,14€
  • 0,11€
  • 1,10%

Acerinox ha anunciat la seva intenció de retallar 300 llocs de treball a la factoria del Camp de Gibraltar. La companyia ha dit que aquesta retallada entra dins d'una proposta per "adequar la seva estructura de personal i homologar els estàndards d'altres fàbriques similars al grup al món".

L'ajust de plantilla, de fins a 300 persones segons ha concretat l'acereria, es durà a terme a través del procediment d'acomiadament col·lectiu legalment establert cosa que comporta, en conseqüència, la necessitat d'obrir el corresponent procés de negociació amb la representació legal dels treballadors en l'interès d'arribar a un acord que permeti assolir els objectius necessaris d'adequació de la plantilla a les actuals necessitats organitzatives i productives. Acerinox ha afegit que intentaran fer que el procés sigui el "menys traumàtic possible".

Aquest divendres està prevista la primera de les reunions amb la representació legal dels treballadors.

Acerinox ha explicat que aquest procés pot coincidir en el temps amb la negociació del III Conveni Col·lectiu d'aquest centre de treball, la finalització del qual s'espera que pugui concloure abans de final d'any.

L'acerera ha afegit que aquests acomiadaments s'emmarquen dins d'un pla d'optimització organitzativa dels processos de producció, que abasta la gradual digitalització dels processos de programació i control, la racionalització d'adquisicions i expedicions, la recerca de l'eficiència energètica i sinergies en els processos de fabricació i distribució, tot això amb la finalitat de millorar les ràtios actuals de producció i, en conseqüència, la capacitat competitiva de la factoria.

Noticias relacionadas

contador