ep archivo   planta de almacenamiento en baterias de acciona energia
ACCIONA ENERGÍA - Archivo

Acciona Energía ha subscrit un acord amb Qcells, filial del grup industrial sud-coreà Hanwha Corporation, per adquirir el 100% d'una cartera de projectes d'emmagatzematge energètic a través de bateries a Texas (Estats Units). L'import de la transacció puja a 248 milions de dòlars, dels quals 20 milions de dòlars ja han estat desemborsats, i els 228 milions de dòlars restants seran desemborsats el gener del 2023.

  • 19,07€
  • -2,80%

El projecte d'emmagatzematge d'energia en bateries (BESS) Cunningham, el més gran a l'Estat de Texas, entrarà en operació el primer trimestre del 2023, segons ha notificat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'acord inclou, a més, una cartera de sis projectes en avançat estat de desenvolupament a Texas que superen 1GW, amb una capacitat conjunta de més de 2GWh per cicle.

Acciona Energía ha explicat que, amb una potència de 190MW i una capacitat de 380MWh per cicle, Cunningham serà la bateria d'emmagatzematge d'energia més gran de la xarxa elèctrica de Texas quan entri en operació al primer trimestre de l'any que ve. "La instal·lació, situada a 34 quilòmetres de Dallas, està composta per 159 blocs de 2,4 MWh fabricats per Sungrow i cel·les de refrigeració líquida fabricades per CATL".

Les bateries d'emmagatzematge de la cartera adquirida a Qcells no estan vinculades a cap planta de generació específica i subministraran energia i serveis auxiliars al Consell de Fiabilitat Elèctrica de Texas (ERCOT per les sigles en anglès).

Tant Cunningham com els sis projectes en desenvolupament són elegibles per als incentius fiscals (ITCs per les sigles en anglès) previstos a la Inflation Reduction Act (Llei de Reducció de la Inflació) que el govern nord-americà ha implementat per impulsar el desplegament de les renovables, augmentar la seguretat energètica i ajudar a reduir el cost de l'energia.

"Amb aquesta adquisició, Acciona Energía es consolida com a líder en emmagatzematge a escala industrial i agent de la transició energètica als Estats Units, on ja opera més d'1GW d'energia eòlica i termosolar", ha informat la companyia.

Rafael Mateo, CEO d'Acciona Energía, ha afirmat que “fa més de 10 anys que estem treballant en emmagatzematge amb bateries i considerem que la tecnologia ja està llesta per al seu desplegament comercial i incloure-la a la nostra estratègia de creixement. Aquesta transacció és una fita important, ja que inclou el projecte comercial més gran en un dels mercats amb més desenvolupament de l'emmagatzematge al món”.

Jae Kyu Lee, president de Qcells USA Corp, per la seva banda, ha comentat que “a Qcells estem orgullosos de proporcionar les nostres solucions úniques de construcció i enginyeria a Acciona Energia per donar vida a aquest projecte i esperem seguir avançant en la nostra col·laboració a llarg termini "Estem convençuts que aquests projectes beneficiaran tot el sector energètic de Texas, fent que l'energia neta i fiable sigui més accessible per a tots".

Noticias relacionadas

contador