ep nordex
111,50€
  • 2,30€
  • 2,11%

Acciona (-3%) ha decidit acceptar la proposta del consell d'administració de Nordex per subscriure de manera íntegra una ampliació del 10% del capital social del fabricant de turbines eòliques, mitjançant una col·locació privada, i es veurà obligada a llançar una Oferta Pública d'Adquisició (OPA) d'accions sobre l'alemanya després de superar el 30%.

L'operació plantejada per Nordex s'ha realitzat, d'acord amb la regulació alemanya, al preu mitjà dels últims tres dies de cotització de la companyia, 10,21 euros, xifra que valora la transacció en 99 milions d'euros.

Amb aquesta ampliació, s'incrementarà la participació d'Acciona en la companyia del 29,90% actual fins al 36,27%, cosa que -al superar el límit regulador del 30%- determina l'obligació legal de formular una oferta pública d'adquisició (OPA) al preu regulat que marca la normativa alemanya (10,32 euros, dada pendent de confirmació oficial), equivalent a la mitjana de cotització dels últims tres mesos.

Acciona, accionista de referència de Nordex, ha decidit acceptar la proposta de Nordex davant les "sòlides" perspectives de creixement de l'entitat i per enfortir el seu balanç en un entorn de mercat exigent.

D'aquesta manera, la companyia espanyola contribueix a millorar la solvència de Nordex i reforça el seu compromís "amb l'èxit a llarg termini d'aquesta companyia com a fabricant global independent de turbines".

Les accions d'Acciona lideraven els descensos de l'IBEX en retrocedir un 2,6%, fins als 94,25 euros, mentre que les de Nordex avançaven més d'un 6%, fins als 10,75 euros.

Noticias relacionadas

contador