ep sedeabengoa
EUROPA PRESS

Abengoa (les accions de classe A) rebota aquest dilluns al Mercat Continu (+7%) després d'elaborar un pla per refinançar el seu deute i així evitar el concurs de creditors. La companyia va publicar divendres passat els seus comptes, en què es va apuntar un endeutament de 3.000 milions d'euros.

  • 0,02€
  • 0,00%

El grup andalús va anunciar aquest diumenge un principi d'acord amb els seus creditors per refinançar els seus 3.300 milions d'euros de deute, tal com ho va fer saber a la pròpia CNMV (Comissió Nacional del Mercat de Valors).

El grup va publicar divendres passat els seus comptes i es va apuntar un endeutament de 3.000 milions

El full de ruta d'Abengoa passa per donar pas a la nova liquiditat (per un import de fins a 97 milions d'euros), a més d'obrir noves línies d'avals per 140 milions d'euros.

D'aquesta manera, el grup preveu "assegurar la seva sostenibilitat financera", mitjançant l'emissió d'un instrument convertible en accions d'una societat dins el perímetre de la planta de cogeneració A3T.

L'empresa va assegurar aquest diumenge que, "durant els últims mesos ha anat complint les fites marcades al seu pla estratègic, creixent al seu negoci d'EPC (Engineering, Procurement & Construction) amb una cartera de projectes adjudicats que va arribar als 1.424 milions d'euros al final de 2017, esgotant per això les línies d'avals concedits, i avançant de forma positiva en el seu pla de desinversió d'actius no estratègics".

En aquesta línia, i amb la finalitat d'"assegurar la seva sostenibilitat a llarg termini", Abengoa busca obtenir "una estructura de capital congruent tant amb el seu model actual de negoci, com amb la mida de la companyia a mitjà termini".

Noticias relacionadas

contador