• La manca de quòrum també va deixar sense aprovar la unificació d'accions A i B l'any passat
abengoa caidas
ABENGOA

La Junta d'Accionistes d'Abengoa no ha aprovat finalment aquest divendres el 'contrasplit' (agrupació d'accions) en la proporció d'una acció nova per cada cent antigues per falta de quòrum, segons han confirmat a 'Bolsamanía' fonts presents a la reunió.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

Com va passar l'any passat amb la unificació d'accions A i B, el 'contrasplit' no s'ha aprovat finalment pel mateix motiu, per falta del quòrum suficient. La mesura buscava augmentar el valor nominal de les accions, de manera que les accions de classe A haguessin passat a tenir un valor nominal de 2 euros des dels 0,02 euros i les de classe B de 0,02 euros des dels 0,002 euros.

La junta s'està celebrant en aquests moments i el seu punt 'estrella' era precisament aquest 'contrasplit'. Els analistes havien valorat bé aquest pas assenyalant que reduiria la volatilitat dels títols d'Abengoa, però Emilio Izquierdo, advocat de la Plataforma de Perjudicats per Abengoa -que engloba uns 200 afectats- assenyalava aquesta setmana a 'Bolsamanía' que molts minoritaris no estaven d'acord amb una mesura que suposava reduir el nombre d'accions en el seu poder.

Els minoritaris han acudit aquest divendres a la junta amb ganes de plantar batalla al Consell. Un altre dels punts d'ordre del dia inclou l'aprovació de la remuneració dels consellers i, segons apuntava Izquierdo, els petits accionistes no estan conformes amb uns sous que consideren "estratosfèrics".

Els petits accionistes també han acudit aquest divendres a la Junta amb ganes de saber qui són els primers deu accionistes de la companyia. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha confirmat aquesta setmana que Santander n’és el primer, amb una participació del 6,898% després de quedar-se amb la participació que tenia Popular. No obstant això, es desconeix qui ha comprat les accions que els bancs creditors van estar venent segons s'anaven de la companyia. En tot cas, Santander és l'únic accionista significatiu que té Abengoa, és a dir, l'únic amb una participació de més del 3%, segons els registres de la CNMV.

Els minoritaris són molt conscients que la situació d'Abengoa és crítica. "Abengoa no està salvada, ni de bon tros", deia Izquierdo aquesta setmana a 'Bolsamanía'. "La companyia es penja d’un fil", afegia.

Noticias relacionadas

contador