• La companyia es va disparar a la fi de la setmana passada
abengoa, solar, energia

El denominat 'agent escrow', encarregat de la gestió del compte de dipòsit a la qual es destina els diners que necessita Abengoa, rebrà aquest mateix dilluns (abans de les 18:00 hores d'aquesta tarda) una injecció d'1.169 milions d'euros. Abengoa, que es va disparar en les dues últimes sessions de la setmana passada, torna a pujar amb força aquest dilluns (títols A: +2,87%; títols B: +6,04%) mentre espera els diners per garantir la seva viabilitat.

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

Aquests diners se sumaran a l'ampliació de capital prevista i a l'emissió de warrants i permetrà completar el procés de reestructuració de la companyia, evitant així la seva fallida. La setmana passada es van signar els documents de la reestructuració, la qual cosa va motivar les fortes pujades de la companyia en el Continu davant les positives expectatives respecte al seu pla per tirar endavant.


Els 1.170 milions se sumaran a l'ampliació de capital prevista i a l'emissió de warrants i permetrà completar el procés de reestructuració de la companyia, evitant així la seva fallida

Quan l''agent escrow' rebi els fons i s'hagi confirmat l'inici dels passos de la reestructuració, es procedirà a l'execució de l'ampliació de capital i a l'emissió dels warrants previstos en l'acord.

L'import total dels 'diners nous' que es va acordar prestar al grup ascendeix a 1.169 milions d'euros. Aquesta quantitat inclou els imports refinançats dels préstecs rebuts pel grup al setembre i desembre del 2015 i al març del 2016 --uns 515 milions d'euros--.

A més, s'incloïen 307 milions d'euros de noves línies d'avals. Les entitats finançadores que ho aportin tindran dret a rebre un 5% del nou capital social d'Abengoa. D'aquesta quantitat, uns 50 milions seran per licitar per nous projectes i la resta per avançar en els quals ja es troben en marxa.

L'acord suposava per als creditors acceptar una quitació del 97%, mantenint-se el 3% restant amb venciment a 10 anys, sense meritació anual d'interessos i sense possibilitat de capitalització.

El repartiment del capital de la nova Abengoa serà d'entorn del 50% pels bonistes i 'hedge funds' i aproximadament un 40% per a la banca creditora. A més, un altre 5% quedarà en mans dels avaladors.

El comitè de bancs que van participar en les negociacions per a la reestructuració va estar compost per Bankia, Banc Popular, Banc Santander, Caixabank i Credit Agricole, mentre que el grup d'inversors de nous diners va estar integrat per Abrams Capital, The Baupost Group, Canyon Partners, The D.I. Shaw Group, Elliott Management, Oaktree i Värde.

Noticias relacionadas

contador