ep 28a- casado presentajuevescandidatosppmadridcongreso y
Cristian Calvo - Europa Press

El president del PP, Pablo Casado, ha dit aquest dimecres durant una entrevista que "respectarà l'acord" entre patronal i sindicats sobre el Salari Mínim Interprofessional "pujant-lo a 850 euros". El Govern de Pedro Sánchez, en un acord amb Podem, va pujar el SMI a 900 euros el desembre.

En declaracions a Onda Cero, Casado va ser preguntat si intentarà rebaixar la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) impulsada per l'Executiu de Pedro Sánchez i ha indicat que el que farà serà "complir la negociació" que va portar el govern del PP "amb acord de la patronal i els sindicats per pujar l'SMI a 850 euros l'any 2020 i, a més, respectant la pujada "que ja es va fer als anys anteriors.

Aquest acord del Govern Rajoy va fixar un camí de pujada de l'SMI del 4% per 2018 (736 euros al mes), del 5% per a 2019 (773 euros) i del 10% el 2020 (850 euros), però el govern socialista va anar més enllà i va decidir pujar el salari mínim a 900 euros en 14 pagues aquest mateix any.

El Govern socialista va ser més enllà i va decidir pujar el salari mínim a 900 euros en 14 pagues aquest mateix any

Hores després, Casado ha sortit al pas de les interpretacions que el seu compromís amb l'acord del Govern Rajoy suposa rebaixar l'SMI fixat per Sánchez. "Qui ha dit que jo vaig a baixar l’SMI? Estem en les 'fake news' de la setmana?", ha etzibat als periodistes durant una visita al Campus Google de Madrid.

El president del PP, Pablo Casado, ha negat que pretengui baixar l’SMI i s'ha remès a la negociació que segons la seva opinió caldrà dur a terme després de les eleccions amb la patronal i els sindicats.

"Però jo no he dit el que faré -ha insistit-. Per començar perquè necessito escoltar els sindicats, el patronal, i potser també el senyor Sánchez, que ni respon a preguntes. Caldrà negociar amb patronal i sindicats, que som un partit seriós, no com el PSOE".

Casado s'ha queixat de les notícies falses que en la seva opinió li perjudiquen i ha afirmat que l'esquerra no pot "donar lliçons" al PP perquè el seu partit ja va pujar el Salari Mínim un 4% l'any passat i un 8% l'anterior . En la seva opinió, si hi ha 126.000 aturats més és perquè el govern de Pedro Sánchez ha pres "mesures electoralistes sense el concert de patronal i sindicats".

SÁNCHEZ: SERIA "LA PRIMERA VEGADA" QUE AIXÒ PASSI

El president del Govern i candidat del PSOE a les eleccions generals del 28 d'abril ha advertit a Casado que si retalla l’SMI, seria "la primera vegada en la història" que això succeeix i ha acusat el principal partit de l'oposició de "frenar les conquestes laborals i de retrocedir".

Sánchez nega les crítiques "de la dreta conservadora" que la pujada de l'SMI destruiria ocupació

Sánchez, tot i que Casado ha matisat que negociarà amb patronal i sindicats abans de prendre una decisió sobre l’SMI, ha afirmat que el líder del PP ha proposat rebaixar a 850 euros l’SMI el 2020, d'acord amb el negociat pel govern de Mariano Rajoy amb els agents socials. "Això és així, ho he sentit jo", ha afirmat el cap de l'Executiu.

A més, ha tornat a reiterar que si governa novament la intenció del seu executiu és situar el SMI en els propers quatre anys en el 60% del salari mitjà (uns 1.150 euros mensuals amb dades de 2018), tal com recull la Carta Social Europea . "L'important és seguir governant per a la recuperació de la dignitat laboral, sobretot dels col·lectius més vulnerables", ha indicat.

Així mateix, va negar les crítiques "de la dreta conservadora" que la pujada de l'SMI destruiria ocupació o que els joves en serien els majors perjudicats, quan més bé "al contrari", se segueix creant ocupació "amb força", hi ha més contractes indefinits, s'ha incrementat la contractació dels joves i l'afiliació a la Seguretat Social de les dones és "la més gran dels últims anys".

Segons Sánchez, aquest Govern "quadra els comptes", fins i tot de manera "més intensa" del que s'estimava el 2018, i demostra que es poden fer polítiques socials i, al mateix temps, reduir el dèficit públic. En aquest sentit, ha negat la crítica del PP que actualment hi ha 126.000 aturats més que quan va arribar al govern: "ha d'actualitzar les seves dades, aquests són les dades de principis d'any i no els últims de la Seguretat Social".

Noticias relacionadas

contador