ep pablo casado presentacandidaturappmadridcongresolos diputa
PP

El president del PP, Pablo Casado, ha desgranat el seu programa electoral per a les generals del 28 d'abril. Durant un acte a Barcelona, ​​recolzat per la candidata popular Cayetana Álvarez de Toledo, la vicesecretària general d'Estudis i Programes del Partit Popular, Andrea Levy, i el president del PP, Alejandro Fernández, ha anunciat un decàleg de mesures que situen en el seu eix el conflicte territorial català i que compta amb incentius fiscals com un pla de "blindatge de l'estalvi per a la jubilació".

Casado ha detallat que el programa popular preveu que aquestes mesures, entre altres coses, s'estenguin els beneficis fiscals dels plans de pensions a l'habitatge habitual i als plans d'estalvi. Així, la seva proposta recull que els propietaris de dipòsits bancaris es puguin "desgravar fins a 8.000 euros l'any en plans de pensions i altres vehicles d'estalvi".

És una clara "aposta per l'estalvi privat dels particulars", ha dit el president popular i candidat a les eleccions generals, que premia els ciutadans que mantinguin estalvis a les entitats financeres en un context de tipus negatius i rendibilitat inexistent i en el que especialment els plans de pensions han estat molt qüestionats.

AJORNAR LA JUBILACIÓ

El PP planteja, a més, al seu programa electoral, l'establiment d'una exempció en el pagament de l'IRPF a aquells treballadors que, complerta l'edat legal de jubilació, continuïn treballant sense cobrar pensió.

La idea del partit que capitaneja Pablo Casado és afavorir l'envelliment actiu i la prolongació voluntària de la vida laboral més enllà de l'edat ordinària de jubilació, revisant els incentius per fomentar la permanència dels treballadors i ampliant la compatibilitat entre pensió i treball, ja sigui per compte d'altri o per compte propi.

En concret, advoca per establir una exempció, amb un límit en la renda sobre la qual es pot aplicar, en el pagament de l'IRPF quan es continuï l'activitat professional sense cobrar la pensió de jubilació.

Alhora, també ha defensat el sistema de pensions estatal i ha proposat una reforma de la sanitat pública per garantir l'estat del benestar. El PP també assumeix el compromís de garantir el poder adquisitiu de les pensions, revalorant-se en funció de l'IPC i d'altres indicadors -sense especificar- que garanteixin "el compliment simultani dels principis de manteniment del poder adquisitiu i sostenibilitat".

Després d'assenyalar que les pensions són una política d'Estat que s'ha de configurar des del diàleg social i el Pacte de Toledo, els 'populars' es proposen eliminar el dèficit de la Seguretat Social aprofundint en la separació de fonts de finançament i a través de la creació de ocupació.

Alhora, el PP aposta perquè els ciutadans coneguin "en tot moment" l'import de la pensió amb la qual comptaran a la data de la seva jubilació; per aproximar el període de càlcul a tota la vida laboral de manera progressiva; per impulsar en el diàleg social els pilars complementaris del sistema (plans d'empresa i plans voluntaris de pensions), i per reduir la bretxa de gènere en pensions ampliant el complement de maternitat a totes les mares i incrementant-lo a aquelles que ja el gaudeixen.

A més, durant l'acte a Barcelona, ​​la formació liderada per Pablo Casado ha desglossat el seu programa de 102 pàgines en deu punts: enfortiment de la nació, revolució fiscal, educació de qualitat i en llibertat, societat del benestar, família, economia moderna i avançada, més oportunitats per a les persones, una Espanya sostenible, una millor democràcia i reptes globals d'una societat oberta.

APROFUNDIRÀ EN LA REFORMA LABORAL DE 2012

En matèria d'ocupació, destaquen dues propostes del PP: aprofundir en els avenços en flexibilitat assolits amb la reforma laboral de 2012, especialment en la negociació col·lectiva, i establir, gradualment, un sistema de comptes individuals de capitalització a l'estil de l'anomenada 'motxilla austríaca'.

Aquests comptes o fons de capitalització es mantindran al llarg de la vida laboral i podran ser rescatats pel treballador en casos d'acomiadament improcedent, mobilitat geogràfica, necessitat de formació o en el moment de la seva jubilació.

El PP advoca també per establir nous mecanismes que penalitzin la contractació temporal injustificada endurint la penalització a les empreses que realitzin contractes temporals sense causa, i limitant l'encadenament de contractes i l'ús dels contractes de durada determinada a través de la negociació col·lectiva.

Així mateix, els populars es proposen millorar la regulació de l'actual contracte per a la formació i l'aprenentatge i impulsar la inserció de les dones al mercat de treball mitjançant nous incentius.

HABITATGE: INCENTIVARÀ LA DEDUCCIÓ FISCAL ALS ARRENDADORS

En matèria d'habitatge, el PP promet incentivar la deducció fiscal als arrendadors pels ingressos derivats de la renda dels lloguers dels habitatges que serveixin de residència habitual, especialment quan els arrendataris siguin joves o majors de 65 anys amb ingressos baixos.

Igualment, afavorirà el desenvolupament d'assegurances d'arrendament que cobreixin l'impagament dels lloguers i els danys que pugui causar l'inquilí, per tal de facilitar el lloguer dels joves, alhora que implantarà sistemes d'arbitratge per resoldre de manera "ràpida i poc costosa" conflictes de lloguers.

També planteja la flexibilització de les operacions de regeneració urbana, per facilitar ajustos d'edificabilitat i d'usos de sòl amb major "sostenibilitat ambiental i eficiència energètica", i fomentarà la política de rehabilitació de l'edificació en centres urbans.

Al seu torn, impulsarà l'oferta d'habitatge de nova construcció per lloguer assequible destinats prioritàriament a famílies amb fills, afavorint fórmules de cooperació publicoprivada que mantinguin la propietat pública del sòl; substituiran la llicència per la declaració responsable per als diferents urbanístics i seguirà impulsant la conversió en ciutats intel·ligents de les localitats de més de 50.000 habitants, Balears i Canàries.

Noticias relacionadas

contador