cbalemaniafabrica

L'economia d'Alemanya ha tornat a donar dades decebedores. L'índex IFO de confiança empresarial i sobre la situació actual cauen el maig, i ho fan més del que s'esperava. Això indica que la major economia d'Europa continua perdent impuls després de mostrar un creixement sòlid a principis d'any.

L'índex de clima econòmic va baixar al cinquè mes de l'any a 97,9 des de 99,2 d'abril. El consens esperava que se situés en 99,1. Mentrestant, la dada de valoració actual es deteriora fins a 100,6 punts, enfront de 103,3 d'abril i de 103,6 estimat. Per la seva banda, la dada d'expectatives es manté pràcticament al mateix nivell en situar-se als 95.3 punts en comparació amb els 95,2 del mes anterior, en línia amb el consens.

"L'economia alemanya encara no té poder", ha afirmat el president de IFO, Clemens Fuest. Afegeix que la principal raó per la caiguda en l'índex va ser un descens en l'avaluació dels empresaris de les condicions actuals.

Segons l'economista de IFO, Klaus Wohlrabe, la incertesa entre les empreses segueix sent molt alta, però insisteix que Alemanya no s'enfronta a una recessió. L'economia alemanya seguirà expandint-se moderadament durant el segon trimestre, però les condicions de creixement segueixen sent moderades.

Noticias relacionadas

contador