ep la vicepresidenta de asuntos economicos nadia calvino en su comparecencia ante el congreso para
CONGRESO

El pessimisme s'apodera del Govern. Nadia Calviño ha presentat aquest dimarts, després del Consell de Ministres, el nou quadre macro en el qual destaca la nova previsió per al PIB espanyol. Si a l'abril estimava una caiguda del 9,2%, ara anticipa un enfonsament de l'11,2% el 2020.

Les estimacions del Govern continuen sent més optimistes que les de la majoria, com el Panel de Funcas, que preveu una caiguda del PIB del 12% i el Banc d'Espanya, que li anticipa un enfonsament del 12,6% enguany.

El Govern s'ha mostrat una cosa més optimista respecte a la desocupació, i ara estima que la taxa d'atur se situï en el 17,1%, dos punts menys que el 19% anticipat anteriorment. Amb tot, Calviño ha assenyalat que "l'exercici de fer previsions econòmiques és especialment complicat en un entorn com l'actual, marcat per una alta incertesa".

La ministra ha explicat que bona part d'aquesta caiguda del PIB es deu al mal moment que travessa el consum privat (-12.6%). Al 2021, el Govern preveu que el PIB reboti un 7,2% i el consum privat un 8,3%, amb un consum públic que perdrà vigor (+6,3% el 2020 enfront del +0,5% el 2021).

Els de Sánchez preveuen també un rebot de la inversió, les exportacions i les importacions. La primera hauria de recuperar-se parcialment de la seva caiguda prevista enguany (-18,3%) amb un rebot del 7,2%. En el cas de les exportacions, el Govern espera que caiguin un 22,7% enguany i es recuperin en un 11,7% en 2021. Finalment, les importacions haurien de passar de caure un 20% a rebotar un 8,6%.

Noticias relacionadas

contador