ep multitud celebravictoriajair bolsonarolas presidnecialesbrasil
EUROPA PRESS
4,75€
  • -0,01€
  • -0,11%

El nou president del Brasil, l'ultradretà Jair Bolsonaro, ha triat un directiu de la filial brasilera de Santander per presidir el Banc Central del país. Es tracta de Roberto Campos Neto, actual director del banc, que substituirà Ilan Goldfajn un cop sigui aprovat el seu nomenament pel Senat, segons ha informat el gabinet del ministre d'Economia brasiler, Paulo Guedes.

"L'economista Roberto Campos Neto ha acceptat la invitació i el seu nom serà traslladat al Senat Federal perquè presideixi el Banc Central", assenyala el comunicat. Campos és llicenciat en Economia per la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA) i es va incorporar a Santander l'any 2000.

Santander Brasil és una de les filials més importants per al grup, ja que el país carioca representa actualment el seu primer mercat per benefici. Durant els nou primers mesos de l'any, l'entitat va aportar 1.942 milions d'euros als guanys de Grup Santander, un 33% del total.

L'actual secretari del Tresor del Brasil, per la seva banda, es mantindrà en el càrrec, que ocupa des d'abril d'aquest any. Mansueto Almeida és un dels ideòlegs de la regla del sostre de despesa i un crític "ferotge" de la política de subsidis imposada pels governs del Partit dels Treballadors, segons destaca la premsa brasilera, per la qual cosa la seva permanència en el càrrec reforça el perfil liberal de l'àrea econòmica de l'Executiu de Bolsonaro.

Noticias relacionadas

contador