bolsonaro-560x316

El president electe del Brasil, Jair Bolsonaro, s'ha declarat preparat per complir amb totes les promeses de campanya durant les primeres declaracions després de la seva victòria en la segona volta de les eleccions presidencials, celebrada aquest diumenge.

"Tots els compromisos que vam fer, els assumirem (...) estic molt agraït per la confiança", ha proclamat Bolsonaro durant la seva primera compareixença davant els mitjans brasilers. "Començarem a ser un govern que pugui col·locar el Brasil en un lloc important", ha manifestat.

En aquest sentit, ha assegurat que "respectarà i defensarà la democràcia i la Constitució" i ha insistit en la importància de deixar de "coquetejar amb el comunisme", segons informacions del diari local 'O Globo'.

Milers de persones han sortit al carrer a Rio de Janeiro per celebrar la seva victòria després d'una jornada electoral sense incidents. Bolsonaro s'ha alçat amb la victòria en la segona volta amb un 55,2 per cent dels vots, segons el Tribunal Electoral.

"Brasil està festejant. La bona gent de Brasil està celebrant", ha expressat Carmen Flores, presidenta local del Partit Social Liberal (PSL), la formació de Bolsonaro.

El seu rival, el candidat del Partit dels Treballadors (PT), Fernando Haddad, ha obtingut un 44,8 per cent dels suports amb el 99 per cent dels vots escrutats.

Bolsonaro (Campinas, Estat de Sao Paulo, 1955) liderava totes les enquestes d'intenció de vot de cara a la segona volta de les eleccions presidencials, fent gala d'un discurs totalment allunyat del que és políticament correcte.

La campanya del candidat ultradretà, defensor de la família tradicional, i titllat de masclista, racista, militarista i homòfob pels seus detractors, va tenir un abans i un després el passat 6 de setembre, quan un pertorbat mental de 40 anys va apunyalar a l'abdomen amb un ganivet de cuina.

Així mateix, ha promès que farà una reforma fiscal i donarà una nova orientació a les relacions diplomàtiques. A més, ha assenyalat que aconseguirà reduir el deute públic i fixarà menys taxes d'interessos.

El president electe, que busca fixar relacions bilaterals amb països "més avançats", ha subratllat que reduirà la mida del govern federal i que pacificarà Brasil. Segons ha explicat, ha rebut una trucada telefònica del president dels Estats Units, Donald Trump, per desitjar-li sort, un tracte que ha considerat "molt amigable".

contador