ep la ministra de comercio turismo e industria reyes maroto
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'Executiu de Pedro Sánchez torna a fer marxa enrere. El Govern ha mantingut finalment les restriccions (i la quarantena) al turisme estranger fins a l'1 de juliol, com ja va avançar Sánchez el passat 23 de maig. I tot, després d'anunciar que es trobava estudiant la "imminent reactivació del potent sector", tant nacional com internacional.

Segons la SEC, aquesta decisió ha estat presa per una àmplia comissió interministerial.

Entre altres assumptes, la SEC ha assegurat que s'han abordat "qüestions com el futur aixecament de la quarantena per a visitants que procedeixin d'altres països, d'acord amb l'evolució de la pandèmia, i mesures que permetin al sector organitzar la temporada estiuenca i garantir les vacances de milions de persones a Espanya".

A aquesta reunió interministerial, que s'ha celebrat per videoconferència, hi han assistit la vicepresidentes Teresa Ribera i Nadia Calviño, la ministra d'Afers exteriors, Arancha González Laya, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, el ministre de Transports, José Luis Ábalos, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Cal recordar que països com Itàlia han avançat com més aviat millor la reobertura del país al turisme en un clar intent per reactivar aquest sector tan important per a les economies mediterrànies, entre les quals també es compta Espanya. Referent a això, un altre país de la regió, França, ha desaconsellat visitar el nostre país per les contínues bandades del Govern de Sánchez.

Noticias relacionadas

contador