ep february 10 2020 - washington dc united states united states president donald j trump makes
Contacto

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha informat aquest dilluns que demanarà al Congrés que aprovi una rebaixa de les retencions de les nòmines per hora per alleujar les conseqüències econòmiques que pugui provocar el brot del nou coronavirus en els treballadors i combatre així l'absentisme laboral pel temor a contreure la malaltia. Així mateix, s'espera que el G7 també anunciï un paquet d'estímul aquest dimarts.

Des de la Casa Blanca, Trump ha indicat també davant els mitjans que el Govern està treballant per aprovar préstecs a les petites empreses que poden veure's afectades pel brot, així com mantenint converses amb les línies aèries, els hotels i les companyies de creuers, hores després que els mercats registressin les seves pitjors pèrdues en més d'una dècada.

No obstant això, si bé el president nord-americà s'ha sentit "sorprès", ha volgut minimitzar l'amenaça del coronavirus per a l'economia del país, perquè tal com ha ressaltat, es troba en una situació "forta", per la qual cosa ha dirigit les seves crítiques cap als mitjans de comunicació i el Partit Demòcrata, per, ha assegurat, provocar la por.

Per part seva, el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, ha ressaltat que el president Trump ha estat insistint al grup de treball de la Casa Blanca encarregat de gestionar la situació provocada pel coronavirus que prioritzi el suport als treballadors els contractes dels quals són per hora i que temen anar als seus llocs de treballs per una possible infecció.

"El president li ha encomanat a l'equip el desenvolupament de polítiques econòmiques que deixin molt, molt clar, que el Govern farà costat als nord-americans que treballin durament", ha anunciat Pence, segons declaracions recollides pel periòdic 'The Hill'.

MESURES DEL G7 I CONSELL EUROPEU MONOGRÀFIC

Diversos mitjans recullen que els governs del G7 podrien anunciar mesures d'estímul aquest mateix dimarts, després que a la seva reunió de la setmana passada van manifestar estar llestos per utilitzar les eines adequades per pal·liar els efectes del Covid-19 a l'economia.

Els líders de la UE celebraran aquest dimarts un Consell Europeu monogràfic mitjançant videoconferència per coordinar actuacions sobre el Covid-19 després que l'impacte del brot del nou coronavirus s'intensifiqui a Europa.

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha convocat la reunió per videoconferència dels caps d'Estat i de Govern de la UE, que se celebrarà a partir de les 17.00 hores, amb l'objectiu de donar una resposta europea al nou coronavirus.

Noticias relacionadas

contador