trump japon sumo

El president nord-americà, Donald Trump, ha pressionat aquest dilluns el primer ministre japonès, Shinzo Abe, perquè iguali el desequilibri comercial amb els Estats Units i ha declarat que està content amb com van les coses amb Corea del Nord. Les paraules del president nord-americà s'han produït en el marc d'una visita de quatre dies d'aquest al Japó.

En una conferència de premsa al costat de Shinzo Abe, primer ministre japonès, després de la trobada entre tots dos, Trump ha dit que el seu objectiu és eliminar les barreres comercials per posar les exportacions nord-americanes en igualtat al Japó, informa Reuters. El president dels EUA ha afirmat també que espera tenir més informació sobre les relacions comercials molt aviat i que tots dos han acordat ampliar la cooperació en l'exploració humana de l'espai.

Abe, per la seva banda, ha afirmat que els dos líders han acordat accelerar les converses comercials bilaterals.

Trump ha vinculat explícitament les relacions comercials amb la seguretat, una connexió que pertorba el Japó, que col·loca la seva aliança amb els Estats Units en el centre de les seves polítiques de defensa. "És tot un assumpte de balanç", ha dit Trump al principi de les seves converses amb Abe.

"Quan parlo d'una amenaça a la seguretat, parlo d'un full de balanç", ha explicat i ha afegit que el Japó ha comprat "enormes quantitats" d'equip militar nord-americà.

Diumenge, Trump va tuitejar que espera que els grans moviments en el comerç es demorin fins després de l'elecció de la cambra alta del Japó el juliol.

"Quant al comerç, crec que anunciarem algunes coses, probablement l'agost, que seran molt bones per a tots dos països", ha dit Trump aquest dilluns. "Anem a redreçar la balança comercial, crec, ràpidament", ha afegit.

Abe, que ha desenvolupat estrets vincles amb Trump des que el líder dels Estats Units va assumir el càrrec, va subratllar la proximitat d'aquests vincles.

TENSIÓ AMB IRAN

Donald Trump i Shinzo Abe han parlat també sobre la creixent tensió amb l'Iran i sobre la imposició de sancions en contra seva, segons ha informat la cadena de notícies CNN.

"Sé que el primer ministre té una relació propera amb l'Iran, així que veurem el que passa", ha asseverat Trump.

"Ningú vol que passin coses terribles, especialment jo", ha manifestat Trump abans d'assenyalar que creu que "l'Iran voldrà parlar". "Si volen parlar, nosaltres també voldrem parlar", ha afirmat.

Trump va anunciar recentment que la seva Administració té previst enviar 1.500 soldats al Pròxim Orient davant l'augment de la tensió entre les parts.

Japó, que manté relacions bilaterals amb l'Iran, estava en contra de la reiterada dels Estats Units del pacte nuclear que va ser signat el 2015 i negociat per l'expresident Barack Obama.

contador