ep el presidente del gobierno pedro sanchez clausura el acto de presentacion del plan estrategico
Eduardo Parra - Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres a la sessió de control al Govern del Congrés dels Diputats que l'Executiu baixarà l'IVA de la llum del 10% al 5% aquest dissabte, quan està prevista la celebració d'un Consell de Ministres extraordinari per ampliar les mesures anticrisi.

En concret, s'aprovarà un nou reial decret de mesures per fer front als efectes de la guerra d'Ucraïna. S'hi ampliaran algunes de les decisions adoptades, com ara la bonificació de 20 cèntims per litre de combustible per a tots els espanyols, però, a més, n'hi haurà de noves, com l'anunciada rebaixa de l'IVA de la llum que ha avançat Sánchez aquest dimecres.

Després de ser preguntat pel diputat d'ERC Gabriel Rufián, que li ha reclamat l'aprovació d'un impost a grans fortunes i grans empreses elèctriques, per aconseguir la millor "redistribució de la riquesa", el cap de l'Executiu ha dit que "aquest govern parla clar als ciutadans i sap perfectament l'origen de la inflació, i és una guerra a les portes d'Europa”.

"Estem fent dues coses: a nivell europeu, aconseguint un acord per a l'excepció ibèrica que ha permès posar límit al preu del gas, i des del Consell de Ministres prenent mesures per esmorteir el cop a les famílies, les empreses i la indústria", ha destacat Sánchez.

És llavors quan ha recordat que "fa un any vam rebaixar l'IVA de la llum del 21% al 10%" i ha anunciat que dissabte al Consell de Ministres extraordinari tornaran a "rebaixar-lo del 10% al 5%".

"Protegirem les famílies del nostre país. I m'agradaria que les seves senyories dels diferents grups, en lloc de queixar-se i criticar, recolzin aquest reial decret en benefici de les famílies, les empreses i la indústria del nostre país", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador