ep la ministra portavoz isabel rodriguez en una rueda de prensa posterior al consejo de ministros en
Eduardo Parra - Europa Press

El Govern celebrarà aquest dissabte 25 de juny un Consell de Ministres extraordinari durant el qual es donarà llum verda a un nou decret amb mesures que ajudin a pal·liar les conseqüències econòmiques de la guerra d'Ucraïna. El paquet de mesures contindrà algunes de les que segueixen vigents i incorporarà algunes novetats que encara s'estan negociant.

Isabel Rodríguez, ministra portaveu del Govern, també ha anunciat que, a causa de la celebració de la cimera de l'OTAN a Madrid, el següent Consell de Ministres ordinari s'avançarà el proper dilluns 27 de juny. "El Govern no està centrat en cap cita electoral, el que ocupa el Govern és una donar resposta al moment que vivim", ha puntualitzat Rodríguez.

Aquest passat dilluns, la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, va proposar elevar la taxa de l'impost de societats en 10 punts a les “grans empreses energètiques”, per així elevar la recaptació pública al voltant d'entre 1.500 i 2.000 milions d'euros. Després d'aquests comentaris, les elèctriques que cotitzen a l'IBEX han regfistrat fortes caigudes a la borsa.

A través d'un fil publicat al compte de Twitter, Díaz ha assenyalat que la inflació està “colpejant les famílies” i que, malgrat que el Govern va actuar amb “rapidesa i determinació”, les mesures preses no són suficients. “L'RDL 6/2022 decau el proper 30 de juny i hem de renovar-lo per als propers tres mesos davant de la situació d'incertesa econòmica global. És imprescindible reforçar la protecció de la ciutadania i avançar en mesures que potenciïn la transició energètica”, ha assenyalat.

Per part seva, la ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha mostrat aquest dimarts certes reticències a la proposta de Yolanda Díaz. Montero ha assegurat que comparteix l'objectiu que les elèctriques contribueixin més a les arques de l'Estat pels seus beneficis "desorbitats", però ha subratllat que les figures tributàries han de tenir un rendiment "real" i, "de vegades", el Impost sobre Societats no és el que aporta més rendiment.

"La ministra Montero i jo hem manifestat les nostres diferències amb absolut respecte, perquè som formacions diferents, en matèria d'ingressos públics. Nosaltres som clares: creiem que les grans elèctriques que han incrementat el benefici abans d'impostos aquest exercici en un 47%, ya que el principal problema del país és la inflació, han d'aportar a aquests beneficis”, ha assenyalat Díaz al final del Consell de Ministres.

Noticias relacionadas

contador