ray dalio bridgewater
BRIDGEWATER

Ray Dalio, un dels inversors més cèlebres del planeta i fundador de Bridgewater Associates, va escriure aquest dimarts a LinkedIn que és "ingenu i incoherent amb el funcionament de la maquinària econòmica" pensar que una Reserva Federal (Fed) que apuja els tipus d'interès "farà que les coses tornin a anar bé un cop tingui la inflació sota control".

Encara que l'enduriment condueix a una despesa menor dels consumidors, cosa que pot reduir la inflació, no fa que les coses millorin, ha assenyalat el multimilionari. "Simplement, es trasllada part de la pressió que pateix la gent a través de la inflació a la pressió a través de donar-los menys poder adquisitiu", va afegir Dalio.

"No hi ha res que la Reserva Federal pugui fer per combatre la inflació sense crear debilitat econòmica", va escriure Dalio en la conclusió.

"Amb els actius i passius del deute tan elevats com estan i la previsió que augmentin a causa del dèficit públic, i la Fed també venent deute públic, és probable que el creixement del crèdit privat s'hagi de contraure, debilitant l'economia", ha insistit Dalio.

"A llarg termini, el més probable és que la Fed faci un camí intermedi que adoptarà la forma d'estaflació", ha anticipat.

Noticias relacionadas

contador