james bullard fed

L'economia nord-americana hauria de continuar creixent als propers mesos. Així ho creu el president de la Fed de Sant Lluís, James Bullard, que aquest dilluns va treure importància a la por d'una greu recessió que alguns economistes i professionals del mercat veuen com a inevitable mentre el banc central endureix les seves actuacions per lluitar contra la inflació excessiva.

"Pel que fa al creixement del PIB, crec que els indicadors apunten que hi haurà una expansió continuada als propers trimestres", va afirmar Bullard als estudiants de la Barcelona School of Economics, segons recull MarketWatch.

Hi ha riscos, però tal com estan les coses "ara mateix, hi haurà una expansió continuada al llarg del 2022", va dir el responsable polític.

Bullard va advertir que l'elevada inflació actual continua sent "molt per sobre de l'objectiu" i que suposa un risc molt important per a l'economia dels Estats Units. La inflació ja està posant a prova la credibilitat dels bancs centrals, va indicar.

"Tenim feina per fer", va afirmar Bullard, referint-se a la Fed, en el seu intent de domar les pressions sobre els preus, alhora que va subratllar que el banc central nord-americà s'ha de reafirmar en la seva orientació 'falcó'. "Es tracta d'un missatge tranquil·litzador, perquè significa que ja hem pres algunes mesures i que els preus del mercat ja hi són, per la qual cosa ja s'està exercint certa pressió a la baixa sobre la inflació", va dir Bullard.

Noticias relacionadas

contador