janet yellen 20220608095154

La Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha dit en una entrevista a ABC que la recessió que tots els nord-americans temen "no és gens imminent" i que no és inevitable.

"Espero que l'economia s'alenteixi", ha dit Yellen. "Ha estat creixent a un ritme molt ràpid, ja que l'economia, el mercat laboral... s'han recuperat i hem aconseguit la plena ocupació. És natural que ara esperem una transició cap a un creixement constant i estable, però no crec que una recessió sigui inevitable", ha indicat.

Les pors que es produeixi una recessió imminent als EUA s'han intensificat, especialment després que a la setmana passada la Reserva Federal (Fed) anunciés un augment de tipus de 75 punts bàsics, per sobre dels 50 punts bàsics previstos inicialment. El mercat tem que un enduriment de les polítiques monetàries més agressiu acabi provocant una recessió.

Tot i que Yellen s'ha mostrat optimista sobre la possibilitat d'evitar la recessió, l'economia mundial continua enfrontant-se a amenaces greus en els propers mesos amb la continuació de la guerra a Ucraïna, l'augment de la inflació i la pandèmia de la Covid-19. "És clar que la inflació és inacceptablement alta", ha assenyalat Yellen.

Tot i això, no creu que una caiguda de la despesa dels consumidors sigui la causa d'una recessió. Yellen ha indicat que el mercat laboral nord-americà és el més fort de la postguerra i ha augurat que la inflació s'alentirà "durant els propers mesos".

Noticias relacionadas

contador