• Tots els sectors van elevar la seva producció respecte a juny de 2016
ep industria manufacturera
PIXABAY

L'Índex General de Producció Industrial (IPI), donat a conèixer aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), ha augmentat un 3,5% al juny en relació al mateix mes de 2016, taxa 1,4 punts inferior a la del mes de maig, quan la producció industrial va repuntar un 4,9%.

Energia, béns de consum durador, béns intermedis, béns d'equip i béns de consum no durador són els sectors que més creixen

D'aquesta forma, la producció industrial avança per segon mes consecutiu després d'enfonsar-se un 10,7% a l'abril, la seva major reculada en quatre anys. Segons Estadística, tots els sectors van elevar la seva producció respecte a juny de 2016. El repunt més gran va correspondre a energia (+5,5%), seguit dels béns de consum durador (+4,8%), béns intermedis (+4,7%), els béns d'equip (+2,5%) i els béns de consum no durador (+1,2%).

Corregint els efectes estacionals i de calendari, la producció industrial es va incrementar al juny un 2,7% respecte al mateix mes de 2016, taxa 0,6 punts inferior a la registrada al maig. Amb aquest creixement, la producció industrial, corregida d'estacionalitat i calendari, acumula 44 mesos consecutius d'increments interanuals.

En valors mensuals, la producció industrial va caure un 0,1% en el sisè mes de l'any, en contrast amb l'augment registrat al maig (+1,4%) i el juny de 2016 (+0,5%).

D'altra banda, analitzant les dades per comunitats autònomes, la taxa anual de la producció industrial és positiva en 14 regions, havent-se registrat els majors creixements en Principat d'Astúries (13,7%), Regió de Múrcia (11,9%) i Cantàbria (7,8%). Per contra, les comunitats que presenten una taxa anual negativa són La Rioja (-6,0%), Extremadura (-2,1%) i Castella-la Manxa (-1,7%).

Evolució de l'Index de producció industrial (Font: INE)

Noticias relacionadas

contador