elke konig
Bundesverband Deutscher Banken-Flickr

Problemes per reclamar davant la Junta Única de Resolució (JUR). Alguns afectats per la resolució de Popular han experimentat "dificultats tècniques" en intentar registrar-se a la plataforma de l'organisme europeu per poder enviar els seus comentaris sobre la decisió de no compensar-los.

El termini per poder registrar-se acabava aquest divendres a les 12.00 hores i la JUR ha rebut "un gran nombre de sol·licituds", la gran majoria enviades durant els darrers dies del termini, segons ha comunicat. Tot i que "la gran majoria" de les peticions es van registrar "sense incidents", en les hores prèvies al tancament del període per al registre alguns han tingut problemes tècnics.

L'organisme que presideix Elke König afirma que ja s'ha posat o es posarà en contacte amb els afectats que han tingut dificultats amb l'objectiu d'oferir-los una solució que garanteixi que la seva sol·licitud de registre es processa correctament. "La JUR està treballant per finalitzar el procés al més aviat possible per tal que les persones que han manifestat el seu interès durant el període de registre i hagin estat considerades elegibles puguin aportar els seus comentaris a la segona fase del procés", indica la JUR.

L'organisme europeu va obrir aquest termini el passat 6 d'agost, quan va fer pública una versió no confidencial de l'últim informe de Deloitte. Aquest document concloïa que una hipotètica liquidació de l'entitat hauria afectat més persones que la resolució que es va dur a terme, ja que hauria estat necessari que els dipositants de més de 100.000 euros també es veiessin perjudicats. Arran d'aquest informe, la JUR va concloure que no procedia compensar els afectats.

Noticias relacionadas

contador