ep bitcoin 20171022113003
PIXABAY

Nasdaq, junts amb el broker Cantor Fitzgerald LP, se suma a la carrera a Wall Street per comercialitzar futurs sobre bitcoin. Segons informa el diari The Wall Street Journal, Nasdaq pretén llançar futurs de bitcoin durant la primera meitat de l'any que ve.

Segons la informació del diari nord-americà, el grup encara ha de debatre amb els seus socis a la indústria sobre el producte i investigar-ho abans de llançar-ho.

Nasdaq ja utilitza blockchain al seu mercat de valors privats. La seva presidenta executiva, Adena Friedman, ja va assenyalar a principis d'aquest any que el blockchain "té una gran capacitat per canviar la forma en què es produeix la liquidació i la transferència de la propietat".

En poc més de 24 hores, el bitcoin ha aconseguit sumar gairebé 1.500 dòlars al seu preu i ha superat els 11.000 dòlars, encara que ara cotitza a l'entorn dels 10.760 dòlars, segons CoinDesk. La informació de la possible comercialització de futurs sobre bitcoin podria estar darrere d'aquesta nova fita de la moneda virtual, que fa tot just dos dies lluitava per aconseguir els 10.000 dòlars.

LA CARRERA PELS FUTURS DEL BITCOIN

La lluita pel primer contracte de futurs sobre el bitcoin dels Estats Units suma així un competidor més, després que els dos gegants dels productes financers derivats del país, el Chicago Mercantile Exchange (CME) i el Chicago Board Options Exchange (CBOE) ja s'hagin proposat comercialitzar-lo abans que acabi l'any.

No obstant això, tant els contractes de CME com els de CBOE estan pendents de diversos tràmits reguladors. CME devia avançar a la seva pàgina web que la propera data per a les seves contractes de futurs seria el 10 de desembre, encara que poc després va desmentir la informació i només va concretar que seria durant el quart trimestre d'aquest 2017. El CBOE, per la seva banda, ha assenyalat que manté un contacte molt actiu amb el regulador. A més, ha explicat que el llançament del contracte de futurs serà el pas previ a la creació a un fons cotitzat basat en el preu del bitcoin.

Noticias relacionadas

contador