bitcoin-cryptomonnaie-monnaie-virtuelle-par-btckeychain-via-flickr-cc-license-by

La verticalitat de l'últim tram és de tal magnitud que podem dir que el primer dels suports el trobem als 8.275 dòlars, clarament lluny dels preus actuals.

A l'hora d'analitzar tècnicament un subjacent que cotitza en 'pujada lliure', igual que quan estan en 'caiguda lliure', no hi ha molt a dir. En totes les ocasions que hem analitzat el bitcoin hem dit el mateix "és un subjacent alcista i per tant pot seguir escalant posicions". Però al mateix temps afegíem que "tothom qui volgués entrar-hi, hauria de saber que ha de ser sí o sí molt i molt generós amb el 'stop loss'". Per què? Perquè tot i que aquest caigués un 30% (per dir una xifra al bot) el bitcoin seguiria sent alcista en termes de mitjà i de llarg termini.

Tècnicament, com es pot observar en el gràfic el preu no pot ser més alcista. Els mínims i màxims creixents són impecables i així no cau. Estem en una bombolla? Mai se sap, potser tots estiguem parlant a la lleugera d'això i després no ho sigui. Això sí, a posteriori tots ho veurem i ho explicarem molt bé, no ho dubteu. Dit això, un servidor no pot recomanar obrir llargs en cap cas en el bitcoin, llevat que s'estigui invertit amb anterioritat en aquest cas es tracta de saber gestionar el 'stop profit' (o de beneficis) de la millor manera possible, ja que tampoc és fàcil. Perquè si entrem ara, on col·loquem el 'stop loss' sense que per a això el subjacent deixi de ser alcista en termes de mitjà i llarg termini? Difícil resposta, oi?

De tota manera, em ve al cap la famosa cita de Peter Lynch, empresari i inversor nord-americà que va gestionar el fons Magellan en Fidelity Investments i que va aconseguir una rendibilitat anual mitjana del 29,2% entre 1977 i 1990, "Si pogués evitar un valor en concret, seria el valor més de moda al sector més de moda".

Gràfic diari - Bitcoin

Noticias relacionadas

contador