cb recesion sh321

Hi ha una possibilitat "incòmodament alta" que una recessió pugui afectar l'economia mundial durant els propers 12 a 18 mesos. És el que alerten els economistes de Moody's, que consideren, a més, que les mesures polítiques no podran revertir aquest rumb.

"Els riscos són terriblement alts que si alguna cosa no s'adhereix al guió, llavors tenim una recessió" i "diré això també: fins i tot si no tenim una recessió durant els pròxims 12-18 mesos, crec que està bastant clar que tindrem una economia molt més feble", assegura l'economista en cap de Moody's Analytics, Mark Zandi, segons recull CNBC.

Amb el guió es refereix a diversos factors per evitar una desacceleració en l'activitat econòmica, entre els quals es troba que el president dels EUA, Donald Trump, no s'intensifiqui la guerra aranzelària amb la Xina, que el Regne Unit trobi una solució al Brexit i que els bancs centrals continuïn el seu estímul monetari, explica Zandi.

"Fins i tot si no tenim una recessió, està bastant clar que tindrem una economia molt més feble", assegura

Afegeix que els governs haurien d'augmentar la despesa per donar suport a l'economia, però creu que moltes economies importants no seguirien aquest camí. "Els bancs centrals s'estan quedant sense espai, necessitem que els responsables de les polítiques fiscals facin un pas endavant, però no crec que, en aquest punt, estigui clar d'on vindrà la voluntat política per fer-ho".

I no és l'únic que vaticina aquesta recessió econòmica mundial. El professor d'universitat Eswar Prasad afirma que la despesa dels consumidors ha ajudat a donar suport al creixement en diverses economies, fins i tot quan l'impuls vacil·la en altres sectors, però això no és sostenible. "No es pot comptar amb els consumidors i les llars per mantenir el creixement. La clau és crear un conjunt de polítiques que estimulin un ressorgiment de la confiança de les empreses i els consumidors i acabin impulsant les inversions" ha dit.

A més, aquest dimarts el Fons Monetari Internacional (FMI) va revisar a la baixa la seva previsió de creixement global. Ara pronostica que l'economia mundial creixerà un 3% aquest any i un 3,4% el 2020, per sota del creixement del 3,2% i del 3,5%, per 2019 i 2020, respectivament, que l'organisme va projectar el juliol. Va atribuir el "creixement moderat", en part, a l'augment de les barreres comercials i l'augment de les tensions geopolítiques. "La política monetària no pot ser l'únic joc i s'ha de combinar amb el suport fiscal on hi hagi espai fiscal disponible i on la política no sigui ja massa expansiva", va dir l'FMI.

Noticias relacionadas

contador